Attractiepark de Waarbeek

Overijssels pretpark sloopt 59 jaar oude attractie

22-02-2019, 15:16 uur | Reacties

Een pretpark in Overijssel neemt afscheid van een 59 jaar oude attractie. Attractiepark de Waarbeek in Hengelo heeft ervoor gekozen om de Calypso uit 1960 te slopen. De attractie is "helemaal op", vertelt directeur Kevin Moespot aan Looopings.

De Calypso - een simpele molen met draaiende gondels - was één van de oudste attracties in het park. "Het is natuurlijk jammer dat een stukje nostalgie verdwijnt, maar veiligheid komt bij ons op de eerste plaats", zegt Moespot. "Sommige onderdelen zijn echt overleden."


ZIE OOK: Pretpark met oudste achtbaan van Benelux wordt verkocht

Restaureren zou te duur worden. "Alles zou herberekend moeten worden. Voor dat geld heb je ook een nieuwe attractie." De Calypso moet vervangen worden door een interactieve attractie met water. Ook voegt het park een tea cups-molen en extra speeltoestellen toe. Het zomerseizoen begint op zaterdag 6 april.

Elk jaar
Sinds afgelopen najaar heeft de Waarbeek twee nieuwe eigenaren. Het park staat bekend om de oudste achtbaan van de Benelux, geopend in 1930. "We zijn druk bezig met de toekomst", aldus Moespot. "Het is de bedoeling dat we elk jaar met iets nieuws komen."

ZIE OOK: Pretpark in Overijssel laat bezoekers zelf entreeprijs bepalen

Reacties