Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Overijssels pretpark sloopt 59 jaar oude attractie

22-02-2019, 15.16 uur

Een pretpark in Overijssel neemt afscheid van een 59 jaar oude attractie. Attractiepark de Waarbeek in Hengelo heeft ervoor gekozen om de Calypso uit 1960 te slopen. De attractie is "helemaal op", vertelt directeur Kevin Moespot aan Looopings.

De Calypso - een simpele molen met draaiende gondels - was één van de oudste attracties in het park. "Het is natuurlijk jammer dat een stukje nostalgie verdwijnt, maar veiligheid komt bij ons op de eerste plaats", zegt Moespot. "Sommige onderdelen zijn echt overleden."

Restaureren zou te duur worden. "Alles zou herberekend moeten worden. Voor dat geld heb je ook een nieuwe attractie." De Calypso moet vervangen worden door een interactieve attractie met water. Ook voegt het park een tijdelijke tea cups-molen en extra speeltoestellen toe. Het zomerseizoen begint op zaterdag 6 april.

Elk jaar
Sinds afgelopen najaar heeft de Waarbeek twee nieuwe eigenaren. Het park staat bekend om de oudste achtbaan van de Benelux, geopend in 1930. "We zijn druk bezig met de toekomst", aldus Moespot. "Het is de bedoeling dat we elk jaar met iets nieuws komen."

Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be