Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dartmoor Zoo

Kritiek op dierentuin die bezoekers laat touwtrekken met leeuwen

21-02-2019, 20.41 uur

Een Engelse dierentuin ligt onder vuur omdat bezoekers er kunnen touwtrekken met roofdieren. Dierenpark Dartmoor Zoo in de stad Plymouth geeft gasten de kans om een wedstrijdje touwtrekken te doen met een leeuw of tijger. Dat kost 15 pond per persoon, ongeveer 17,25 euro.

Dierenactivisten vinden dat het park respectloos met de dieren omgaat. Een petitie die oproept om te stoppen met de activiteiten is al meer dan 2500 keer getekend. "Het is wreed om dieren op deze manier commercieel uit te buiten", schrijven de initiatiefnemers. "De dieren worden gedegradeerd tot speelgoed, alsof we terug in de tijd zijn gegaan."

Dierentuineigenaar Benjamin Mee is zich van geen kwaad bewust. "Mensen maken zich druk om niets", vertelt hij aan Britse media. "Hier is helemaal niets mis mee. De leeuwen vinden het fantastisch."

Opbrengsten
Een woordvoerster claimt dat de katachtigen op deze manier fit blijven. "Dierenverzorgers deden dit al langer. Sinds deze maand kan een beperkt aantal bezoekers meedoen." De opbrengsten zouden gaan naar projecten die draaien om dierenwelzijn.

Eigenaar Mee kocht de Dartmoor Zoo in 2006. Daarover schreef hij het boek We Bought a Zoo, dat later werd verfilmd met Matt Damon en Scarlett Johansson in de hoofdrollen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be