Dartmoor Zoo

Kritiek op dierentuin die bezoekers laat touwtrekken met leeuwen

21-02-2019, 20:41 uur | Reacties

Een Engelse dierentuin ligt onder vuur omdat bezoekers er kunnen touwtrekken met roofdieren. Dierenpark Dartmoor Zoo in de stad Plymouth geeft gasten de kans om een wedstrijdje touwtrekken te doen met een leeuw of tijger. Dat kost 15 pond per persoon, ongeveer 17,25 euro.

Dierenactivisten vinden dat het park respectloos met de dieren omgaat. Een petitie die oproept om te stoppen met de activiteiten is al meer dan 2500 keer getekend. "Het is wreed om dieren op deze manier commercieel uit te buiten", schrijven de initiatiefnemers. "De dieren worden gedegradeerd tot speelgoed, alsof we terug in de tijd zijn gegaan."


ZIE OOK: Aanraken van dolfijnen wordt verboden in Belgisch dierenpark

Dierentuineigenaar Benjamin Mee is zich van geen kwaad bewust. "Mensen maken zich druk om niets", vertelt hij aan Britse media. "Hier is helemaal niets mis mee. De leeuwen vinden het fantastisch."

Scarlett Johansson
Een woordvoerster claimt dat de katachtigen op deze manier fit blijven. "Dierenverzorgers deden dit al langer. Sinds deze maand kan een beperkt aantal bezoekers meedoen." De opbrengsten zouden gaan naar projecten die draaien om dierenwelzijn.

Eigenaar Mee kocht de Dartmoor Zoo in 2006. Daarover schreef hij het boek We Bought a Zoo, dat later werd verfilmd met Matt Damon en Scarlett Johansson in de hoofdrollen.ZIE OOK: Duits pretpark stopt met 'vernederende' apenshow

Reacties