Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjeswonderland Enkhuizen

Sprookjeswonderland Enkhuizen voert rookverbod in

27-02-2019, 16.02 uur

Sprookjeswonderland in Enkhuizen voert dit jaar een rookverbod in. Vanaf de start van het zomerseizoen is het familiepretpark in Noord-Holland nagenoeg volledig rookvrij. Dat bevestigt directeur Mathijs de Vries aan Looopings.

De afgelopen jaren was roken al verboden in overdekte locaties, het Sprookjesbos en wachtrijen voor attracties. Straks mag er in principe nergens meer gerookt worden. Wie toch een sigaret wil opsteken, moet uitwijken naar speciale rookplekken.

"We waren al meer rookvrij dan andere Nederlandse parken", vertelt De Vries. "Vanwege alle maatschappelijke ontwikkelingen vinden we de tijd nu rijp om het beleid verder aan te scherpen."

Tussenstap
Verspreid over het park komen "vier of vijf" rookzones, aldus de directeur. "Op afgelegen plekken waar kinderen niet per se langs hoeven te lopen." Hij ziet dat als een tussenstap. "Ik denk dat die over een paar jaar helemaal zullen verdwijnen." Tot die tijd blijven rokers gewoon welkom. Sprookjeswonderland gaat op zaterdag 13 april weer open.

Naast Sprookjeswonderland zijn ook Burgers' Zoo, Apenheul, Wildlands Emmen en Avonturenpark Hellendoorn rookvrij. Verder zijn er plannen voor een rookverbod in de dierentuinen Artis en Blijdorp.

Meer Sprookjeswonderland Enkhuizen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be