Efteling

PVV wil Efteling erkennen als onafhankelijke staat

21-02-2019, 18:42 uur | Reacties

De Partij voor de Vrijheid wil dat Nederland de Efteling gaat erkennen als een onafhankelijke staat. Dat heeft PVV-Kamerlid Martin Bosma gezegd in de Tweede Kamer. Aanleiding voor het merkwaardige verzoek is een beslissing van staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken).

Hij staat voortaan toe dat Nederlanders die geboren zijn in Israël een paspoort krijgen met het geboorteland Palestina. "Dat is bizar, want er bestaat helemaal geen Palestina als staat", aldus Bosma. "Palestina bestaat niet. Het is de facto de erkenning van dat niet bestaande land."


ZIE OOK: Foto's: Geert Wilders met PVV-fans in de Efteling

Bosma vraagt zich af hoe serieus we paspoorten nog moeten nemen. "Mogen we fantasielandjes in onze paspoorten gaan zetten?" In dat geval wil Bosma graag dat zijn paspoort voortaan het Kaatsheuvelse attractiepark vermeldt als geboorteland. "Ik kies voor de Efteling." Hij spreekt over een "vreemde move".

PVV-leider Geert Wilders staat bekend als een enorme Efteling-fan. Vorig jaar trakteerde hij twintig trouwe PVV-fans op een Efteling-uitje. Zijn favoriete attractie is Droomvlucht.ZIE OOK: 'Dankzij Droomvlucht in de Efteling kunnen we Geert Wilders begrijpen'

Reacties