Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

PVV wil Efteling erkennen als onafhankelijke staat

21-02-2019, 18.42 uur

De Partij voor de Vrijheid wil dat Nederland de Efteling gaat erkennen als een onafhankelijke staat. Dat heeft PVV-Kamerlid Martin Bosma gezegd in de Tweede Kamer. Aanleiding voor het merkwaardige verzoek is een beslissing van staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken).

Hij staat voortaan toe dat Nederlanders die geboren zijn in Israël een paspoort krijgen met het geboorteland Palestina. "Dat is bizar, want er bestaat helemaal geen Palestina als staat", aldus Bosma. "Palestina bestaat niet. Het is de facto de erkenning van dat niet bestaande land."

Bosma vraagt zich af hoe serieus we paspoorten nog moeten nemen. "Mogen we fantasielandjes in onze paspoorten gaan zetten?" In dat geval wil Bosma graag dat zijn paspoort voortaan het Kaatsheuvelse attractiepark vermeldt als geboorteland. "Ik kies voor de Efteling." Hij spreekt over een "vreemde move".

PVV-leider Geert Wilders staat bekend als een enorme Efteling-fan. Vorig jaar trakteerde hij twintig trouwe PVV-fans op een Efteling-uitje. Zijn favoriete attractie is Droomvlucht.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be