Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Achtbaanplannen van Belgisch pretpark voorlopig geheim

18-02-2019, 19.21 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde houdt de kaken stijf op elkaar over een nieuwe achtbaan. Vrijdag werd bekend dat het attractiepark in Ieper een vergunning heeft aangevraagd voor de bouw van een rollercoaster in het Canadese themagebied, met enkele opzienbarende elementen. De details ontbreken nog.

Voorlopig gaat Bellewaerde echter niet over het project communiceren, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "De plannen zitten nog in de vergunningsfase. We respecteren alle benodigde termijnen en betrokken instanties."

Ze verwacht dat de vergunningsprocedure "wellicht in het najaar van 2019" helemaal afgerond is. De opening van de achtbaan moet in 2020 plaatsvinden. "Het zou een mooie aanvulling op het bestaande attractieaanbod kunnen zijn."

Waterparadijs
De komende maanden focust Bellewaerde op andere activiteiten in het park en de opening van Bellewaerde Aquapark. Het gloednieuwe waterparadijs moet op 1 juli af zijn.

Bellewaerde is onderdeel van de Franse parkengroep Compagnie des Alpes, net als bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be