Bellewaerde

Achtbaanplannen van Belgisch pretpark voorlopig geheim

18-02-2019, 19:21 uur | Reacties

Het Belgische pretpark Bellewaerde houdt de kaken stijf op elkaar over een nieuwe achtbaan. Vrijdag werd bekend dat het attractiepark in Ieper een vergunning heeft aangevraagd voor de bouw van een rollercoaster in het Canadese themagebied, met enkele opzienbarende elementen. De details ontbreken nog.

Voorlopig gaat Bellewaerde echter niet over het project communiceren, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "De plannen zitten nog in de vergunningsfase. We respecteren alle benodigde termijnen en betrokken instanties."


ZIE OOK: Belgisch pretpark Bellewaerde vraagt vergunning aan voor nieuwe achtbaan

Ze verwacht dat de vergunningsprocedure "wellicht in het najaar van 2019" helemaal afgerond is. De opening van de achtbaan moet in 2020 plaatsvinden. "Het zou een mooie aanvulling op het bestaande attractieaanbod kunnen zijn."

Waterparadijs
De komende maanden focust Bellewaerde op andere activiteiten in het park en de opening van Bellewaerde Aquapark. Het gloednieuwe waterparadijs moet op 1 juli af zijn.

Bellewaerde is onderdeel van de Franse parkengroep Compagnie des Alpes, net als bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.

ZIE OOK: Acht glijbanen in nieuw waterparadijs bij Belgisch pretpark

Reacties