Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Belgisch pretpark Bellewaerde vraagt vergunning aan voor nieuwe achtbaan

16-02-2019, 05.10 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde wil een nieuwe achtbaan bouwen. Dat blijkt uit een bouwaanvraag die het attractiepark heeft ingediend. Bijgeleverde bouwtekeningen verraden het baanverloop van de toekomstige rollercoaster.

Wat meteen opvalt, is dat de attractie geen volledig rond circuit heeft. Passagiers gaan dus ook een gedeelte achteruit. Er wordt om die reden gebruikgemaakt van een wissel. De rit begint met een zeventien meter hoge liftheuvel, gevolgd door een parcours met bochten en heuvels.

Het project heeft de werktitel 'Canadacoaster' gekregen. De baan, die niet over de kop gaat, moet komen te liggen in het Canadese themagebied van Bellewaerde, vlakbij de in 2017 geopende rodelachtbaan Dawson Duel.

Geweigerd
Het openingsjaar van de achtbaan is nog niet bekend. Eind januari werd de aangevraagde omgevingsvergunning "deels verleend en deels geweigerd", staat op de website van de gemeente Ieper. Er worden geen details gegeven.

Bellewaerde heeft zelf nog niets naar buiten gebracht over de coaster. Een woordvoerster was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Waterparadijs
Op dit moment is het park nog druk bezig met de bouw van een groot waterparadijs van 17 miljoen euro, dat komende zomer opengaat. Bellewaerde is eigendom van de Franse groep Compagnie des Alpes, net als bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be