Heide Park Resort

Duits pretpark haalt opnieuw attractie weg

15-02-2019, 14:54 uur | Reacties

Het Duitse pretpark Heide Park blijft attracties weghalen. In 2017 werden al drie klassieke rides afgebroken. Vorig jaar moesten twee oude attracties het veld ruimen. Deze winter neemt het park wederom afscheid van een nostalgische attractie: de draaiende ton Huracan. Dat bevestigt een woordvoerder.

In zo'n twee jaar tijd verwijderde Heide Park dus maar liefst zes attracties. Naast Huracan zijn dat de octopus Okti, de top spin Aqua Spin, de flipper Lady Moon, de enterprise El Sol en de kindermolen Koggenfahrt.


ZIE OOK: Duits pretpark breekt drie attracties af

De reden is steeds hetzelfde: volgens het pretpark hadden de attracties in hun laatste levensfase te veel onderhoud nodig. Huracan stamt uit 1983. "De reparatiewerkzaamheden namen steeds meer tijd in beslag", luidt de uitleg. "Bovendien zijn onderdelen voor oude attracties steeds moeilijker te verkrijgen."

Houten achtbaan
2019 staat voor Heide Park in het teken van de heropening van de houten achtbaan Colossos, die sinds 2016 buiten gebruik is. Op dit moment ondergaat de coaster een 12 miljoen euro kostende renovatie. De nieuwe naam wordt Colossos - Kampf der Giganten.

ZIE OOK: Duits pretpark breekt weer attracties af

Reacties