Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Snel duidelijkheid over nieuwe attracties Efteling

14-02-2019, 20.39 uur

De Efteling verwacht binnen enkele weken duidelijkheid te hebben over de komst van een paar nieuwe attracties. Het sprookjespark wil een achtbaan en enkele kleine attracties bouwen op een stuk grond tussen het Efteling Hotel en Vogel Rok. Het bijbehorende bestemmingsplan is goedgekeurd door de gemeenteraad, maar enkele buurtbewoners hebben een schorsingsverzoek ingediend bij de Raad van State.

De zaak werd vandaag behandeld. Over twee weken moet duidelijk worden of het verzoek wordt toegewezen. Gebeurt dat niet, dan dient de Efteling meteen daarna een bouwaanvraag in voor de nieuwe attracties. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. De eerste werkzaamheden kunnen dan mogelijk komend voorjaar al beginnen.

De Raad van State buigt zich later over de rest van het bestemmingsplan, uiterlijk in december. Naast de geplande nieuwe attracties aan de oostzijde - bij Vogel Rok - wil de Efteling het park ook aan de westkant uitbreiden - bij de huidige parkeerplaats. Volgens de Efteling gaan de bezwaren van de buurtbewoners vooral over dat gedeelte. Die plannen komen pas over enkele jaren aan de orde.

Lanceerachtbaan
De Efteling wil nog niet zeggen wat voor attracties er gepland staan voor de strook aan de oostzijde. Looopings onthulde eerder dat het park een lanceerachtbaan met een circusthema op het oog heeft. Voorlopig wordt als openingsjaar 2021 aangehouden, een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be