Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Hoogste punt van nieuwe Walibi-achtbaan Untamed bereikt

14-02-2019, 16.56 uur

Walibi Holland heeft het hoogste punt van de nieuwe achtbaan Untamed bereikt. Op 36,5 meter hoogte werd vanmiddag het bovenste onderdeel van de liftheuvel gemonteerd. Dat gebeurde in het bijzijn van een groot aantal Walibi-medewerkers en enkele vloggers. Zij werden getrakteerd op taart en vuurwerk.

De oude houten achtbaan Robin Hood wordt deze winter omgebouwd tot een spectaculaire hybrid coaster die maar liefst vijf keer over de kop gaat, met een topsnelheid van 92 kilometer per uur. Daarvoor heeft het pretpark de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction (RMC) ingeschakeld, gespecialiseerd in het vernieuwen van houten achtbanen. Untamed wordt vierenhalve meter hoger en vijftig meter langer dan Robin Hood.

Tijdens een feestelijke ceremonie zijn op het hoogte punt van de baan drie verschillende vlaggen geplaatst. Dat zijn achtereenvolgens de Nederlandse vlag voor Walibi Holland, de Amerikaanse vlag voor fabrikant RMC en de Friese vlag voor projectleider Wiebe Damstra.

Recordbrekend
Untamed bestaat uit houten ondersteuningen met een stalen rail. In de constructie wordt in totaal 500.000 kilo staal verwerkt. Walibi spreekt over een "recordbrekende achtbaan". "Het is de eerste hybrid coaster van Europa en de enige hybrid coaster ter wereld met vijf inversies." Het attractiepark weet nu al precies wanneer de achtbaan opengaat: op 1 juli om 13.30 uur.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be