Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland verandert weer van marketingstrategie: 'Meer dan alleen thrillrides'

12-02-2019, 21.46 uur

De marketingstrategie van Walibi Holland wordt opnieuw omgegooid. Het pretpark profileerde zich de afgelopen jaren als dé plek voor waaghalzen, met heftige thrillrides en sensationele achtbanen. Daar stapt men dit jaar weer vanaf.

In 2019 wil Walibi aantonen dat het park méér te bieden heeft dan alleen hoge en snelle attracties. "Walibi is meer dan G-krachten, snelheid en tien keer over de kop gaan", meldt Mike de Haas van het verantwoordelijke reclamebureau De Creatieve Directie. "We laten zien dat Walibi Holland niet alleen voor thrillseekers is", zegt Walibi-directrice Mascha van Till. In april volgt de bijbehorende tv-commercial.

Van Till realiseert zich dat de plotselinge ommezwaai wellicht raar overkomt, zeker aangezien het pretpark komende zomer de sensationele rollercoaster Untamed opent. Die gaat vijf keer over de kop. "Het klinkt misschien een beetje gek, zeker nu we een spectaculaire ride als Untamed bouwen, maar een dagje Walibi is ook lekker chill."

Geen attractiepark
Hoewel de focus dit jaar dus niet meer ligt op heftige attracties, wordt de oude slogan 'Hardgaan' nog wel gewoon gebruikt. De Haas: "Wij geloven nog steeds in de kracht van het thema." De leus stamt uit 2014. In 2017 werd de slogan tijdelijk vervangen door 'Dare to get Real'. Walibi beweerde toen dat het attractiepark geen attractiepark was, "maar een plek waar je geconfronteerd wordt met wie je echt bent". Die campagne sloeg niet aan.

Walibi wisselde het afgelopen decennium vaker van identiteit en doelgroep dan dat er attracties bijkwamen. In eerste instantie was Walibi Holland een bestemming voor gezinnen met kinderen. Later kwam de focus te liggen op tieners. De afgelopen jaren probeerde men voornamelijk twintigers aan te spreken.

Verdwijnen
In dezelfde periode moesten maar liefst acht attracties het veld ruimen. Dat waren vliegend tapijt Aztec, achtbaan Flying Dutchman Goldmine, watergevecht Aqua Gusto, ballenbak Kids Playground, draaimolen Les Petits Chevaux, schommelschip Hudson Bay, de Kids Kartbaan en filmtheater Club Psyke. Bovendien liet directrice Van Till vorig jaar nog weten dat ze de familieattractie Le Tour des Jardins - een oldtimerbaan - het liefst uit het park ziet verdwijnen.

Wellicht dat de nieuwe marketingstrategie werd ingegeven door de bezoekersaantallen. Die zijn in 2018 opnieuw gedaald, zo onthulde Looopings vorige maand.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be