Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-figuur O.J. Punctuel brengt carnavalslied uit: 'Ongeheurd wat hier gebeurt'

10-02-2019, 13.34 uurBeeld: @promenadefotos

O.J. Punctuel, de lakei uit de Efteling-attractie Symbolica, brengt zijn eigen carnavalskraker uit. De strenge 'secretaris protocollair' heeft zich laten verleiden tot het opnemen van een vrolijk feestnummer, net op tijd voor carnaval. Het nummer heet 't Is Ongeheurd Wat Hier Gebeurt.

De titel is een verwijzing naar één van de bekendste uitspraken van Punctuel. In de voorshow van Symbolica roept hij steevast "Het is ongeheurd, wat er gebeurt met de trap" zodra tovernar Pardoes de sierlijke trap waarop de lakei staat met een toverspreuk in tweeën splijt.

In het carnavalslied - nu te beluisteren via YouTube - is te horen hoe Punctuel er alles aan doet om het feestgedruis een halt toe te roepen. Bij het ontstaan van een polonaise roept hij: "Nee, nee. Stil blijven staan!" Verder wordt er niet expliciet verwezen naar de Efteling of Symbolica. Op dit moment staat het lied nog niet op streamingdiensten als Spotify en Apple Music.

Geflirt
Het refrein gaat als volgt: "'t Is ongeheurd, wat hier gebeurt. Het feestgedruis dat gaat maar deur. Men loopt hier in een lange rij aan ieder protocol voorbij. 't Is ongeheurd wat hier gebeurt, al dat gehos en dat geflirt. Hier is toch - heus, ik meen het echt - het laatste woord voorlopig niet over gezegd."

O.J. Punctuel wordt doorgaans gespeeld door Efteling-ontwerper en -entertainer Jeroen Verheij. Hij heeft ook de carnavalshit ingezongen. Symbolica opende in de zomer van 2017, nu ruim anderhalf jaar geleden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be