Walibi Holland

Ontwerp van vernieuwd themagebied Walibi Holland uitgelekt

06-02-2019, 21:17 uur | Reacties

Er is een ontwerp uitgelekt van een vernieuwd themagebied in Walibi Holland. Deze winter maakt het oude themadeel Sherwood Forest plaats voor een overwoekerd gebied met de naam Wilderness. Daarbij wordt ook de oude houten achtbaan Robin Hood omgebouwd tot de spectaculaire hybrid coaster Untamed.

Op een personeelsbijeenkomst werd onlangs alvast een ontwerp getoond van de ingang van het gebied. Daarop is een industrieel, spinachtig gevaarte te zien waar bezoekers ogenschijnlijk onderdoor kunnen lopen.


ZIE OOK: Nieuwe Walibi-achtbaan Untamed gaat vijf keer over de kop

"We zijn gestopt met snoeien, het wordt één grote wildernis", vertelde Walibi-directrice Mascha van Till eerder. "Het idee is dat de natuur het overgenomen heeft." Het exterieur van de bestaande attractie Merlin's Magic Castle ondergaat een gedaantewisseling, met felgekleurde schilderingen van dieren. Ook de thrillride Excalibur krijgt een ander uiterlijk én een nieuwe naam.

Actueel
Het uitgelekte ontwerp is volgens Van Till geen definitief concept. "Ik heb op de bijeenkomst niet de actueelste versie laten zien", laat ze aan Looopings weten.

Walibi Holland gaat op 6 april weer open. Untamed moet op 1 juli af zijn.

ZIE OOK: Stortvloed aan negatieve reacties op nieuw uiterlijk Walibi-attractie

Reacties