Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verwijdert controversieel Instagram-bericht

05-02-2019, 18.09 uur

De Efteling heeft een controversieel bericht op Instagram verwijderd. Naar aanleiding van de start van Chinees Nieuwjaar plaatste het Instagram-account van Efteling Kids Radio een plaatje van stereotyperende Chinese poppetjes uit Carnaval Festival. Een merkwaardige keuze, aangezien vorige week bekend werd dat juist díe figuren in de populaire attractie het veld moeten ruimen.

Op de bewuste afbeelding staan Chinese mannetjes met spleetogen en hazentanden. De afgelopen jaren werd de Efteling regelmatig beticht van racisme naar aanleiding van de karikaturale personages. Komend voorjaar ondergaat Carnaval Festival een 3 miljoen euro kostende onderhoudsbeurt, waarbij de omstreden scènes worden aangepast.

Inmiddels is het Instagram-bericht weggehaald. In plaats daarvan verscheen er een foto van een varken uit de Stoomcarrousel. Volgens de Chinese kalender is vandaag het jaar van het varken aangebroken.

Efteling Kids Radio is het officiële radiostation van het attractiepark, gestart in 2008. De zender is te beluisteren via de kabel, interactieve televisie, internet en een app.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be