Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling verwijdert controversieel Instagram-bericht

05-02-2019, 18:09 uur | Reacties

De Efteling heeft een controversieel bericht op Instagram verwijderd. Naar aanleiding van de start van Chinees Nieuwjaar plaatste het Instagram-account van Efteling Kids Radio een plaatje van stereotyperende Chinese poppetjes uit Carnaval Festival. Een merkwaardige keuze, aangezien vorige week bekend werd dat juist díe figuren in de populaire attractie het veld moeten ruimen.

Op de bewuste afbeelding staan Chinese mannetjes met spleetogen en hazentanden. De afgelopen jaren werd de Efteling regelmatig beticht van racisme naar aanleiding van de karikaturale personages. Komend voorjaar ondergaat Carnaval Festival een 3 miljoen euro kostende onderhoudsbeurt, waarbij de omstreden scènes worden aangepast.


ZIE OOK: Efteling investeert 3 miljoen euro in Carnaval Festival: vernieuwde scènes en techniek

Inmiddels is het Instagram-bericht weggehaald. In plaats daarvan verscheen er een foto van een varken uit de Stoomcarrousel. Volgens de Chinese kalender is vandaag het jaar van het varken aangebroken.

Efteling Kids Radio is het officiële radiostation van het attractiepark, gestart in 2008. De zender is te beluisteren via de kabel, interactieve televisie, internet en een app.

ZIE OOK: Foto's: deze scènes in Carnaval Festival worden straks aangepast

Reacties