Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling-fans vinden aanpassen Carnaval Festival prima

03-02-2019, 13:29 uur | Reacties

Fans van de Efteling kunnen goed leven met aanpassingen in Carnaval Festival. Afgelopen week kondigde het sprookjespark aan dat enkele scènes in de iconische attractie binnenkort vernieuwd worden. Dat zorgde voor landelijke commotie. Op social media wordt moord en brand geschreeuwd over de plannen.

Toch zegt een meerderheid van de Efteling-liefhebbers wél tevreden te zijn, blijkt uit een Twitter-poll met 562 stemmen. 69 procent van de ondervraagden vindt de aangekondigde opknapbeurt prima. 21 procent had liever gezien dat de attractie niet wordt aangepast. 10 procent heeft er geen mening over.

ZIE OOK: Efteling investeert 3 miljoen euro in Carnaval Festival: vernieuwde scènes en techniek

Carnaval Festival opende in 1984. Komend voorjaar heeft de 35 jaar oude attractie groot onderhoud nodig. De Efteling grijpt dat moment aan om drie scènes te vernieuwen: die van Japan, China en Afrika. Zo moeten bosjesmannen met neusringen en speren plaatsmaken voor feestvierende Afrikanen in traditionele kledij.

Boos
Actievoerders die eerder juist pleitten voor het aanpassen van de poppen, zijn nog steeds boos. Zij vinden nu dat ze te weinig credits krijgen voor de veranderingen. De Efteling zegt namelijk op eigen initiatief te handelen. "Anders hadden we wel eerder ingegrepen", meldt een woordvoerster.

Carnaval Festival werd ontworpen door Joop Geesink, die in het openingsjaar overleed. Hij had de aanpassingen wel kunnen waarderen, denkt zijn dochter Louise Geesink (64).

ZIE OOK: Actievoerders blijven boos op de Efteling ondanks aanpassingen Carnaval Festival

Reacties
Bijdrage