Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Vanaf dit jaar geen plastic rietjes meer in Walibi Holland

14-02-2019, 12.43 uur

In Walibi Holland zijn vanaf komend seizoen geen plastic rietjes meer te vinden. Dat bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. In de strijd tegen plastic afval heeft eigenaar Compagnie des Alpes besloten om te stoppen met wegwerpplastic.

Bij Compagnie des Alpes horen ook parken als Walibi Belgium en Bellewaerde in België en Parc Astérix in Frankrijk. Walibi Holland gaat op 6 april weer open.

Steeds meer Europese attractieparken kiezen ervoor om plastic rietjes te verbannen. Voorbeelden zijn Disneyland Paris in Frankrijk, PortAventura World in Spanje, Alton Towers in Groot-Brittannië, Legoland in Denemarken en Gardaland in Italië.

Blijdorp
In de Benelux gingen verschillende dierenparken Walibi voor, waaronder Blijdorp en Pairi Daiza. Het Europees Parlement heeft onlangs besloten dat wegwerpplastic vanaf 2021 verboden wordt.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be