Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Holland

Vanaf dit jaar geen plastic rietjes meer in Walibi Holland

14-02-2019, 12:43 uur | Reacties

In Walibi Holland zijn vanaf komend seizoen geen plastic rietjes meer te vinden. Dat bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. In de strijd tegen plastic afval heeft eigenaar Compagnie des Alpes besloten om te stoppen met wegwerpplastic.

Bij Compagnie des Alpes horen ook parken als Walibi Belgium en Bellewaerde in België en Parc Astérix in Frankrijk. Walibi Holland gaat op 6 april weer open.

ZIE OOK: Vrouw klaagt over Walibi-achtbaan: 'Vuureffect is slecht voor milieu'

Steeds meer Europese attractieparken kiezen ervoor om plastic rietjes te verbannen. Voorbeelden zijn Disneyland Paris in Frankrijk, PortAventura World in Spanje, Alton Towers in Groot-Brittannië, Legoland in Denemarken en Gardaland in Italië.

Toverland
In de Benelux gingen verschillende dierenparken Walibi voor, waaronder Blijdorp en Pairi Daiza. Ook het Limburgse Toverland heeft al een tijdje geen plastic rietjes meer. Daar zijn de rietjes, de frietbakjes en het wegwerpbestek gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. "Een milieuvriendelijk alternatief", zegt een woordvoerster.

Het Europees Parlement heeft onlangs besloten dat wegwerpplastic vanaf 2021 verboden wordt. Toch heeft de Efteling - het grootste attractiepark van de Benelux - nog geen plannen om te stoppen met het uitdelen van plastic rietjes. "Zo'n maatregel staat niet op de planning", laat een Efteling-voorlichter weten. Het sprookjespark focust naar eigen zeggen liever op "het verkennen van andere afvalstromen".

ZIE OOK: Disneyland Paris doet rietjes in de ban

Reacties
Bijdrage