Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling Hotel gesloten vanwege werkzaamheden

02-02-2019, 16.33 uur

Het Efteling Hotel gaat bijna een week dicht. Vanaf zondag 3 februari is het niet meer mogelijk om een verblijf te boeken in het sprookjeshotel. Op vrijdag 8 februari zijn gasten weer welkom.

Reden is de bouw van een grote fietstunnel onder de Europalaan, de toegangsweg richting de Efteling. Auto's hoeven straks niet meer te wachten op overstekende fietsers en voetgangers.

De werkzaamheden zorgen komende week voor verkeers- en geluidsoverlast in de omgeving. Om die reden is besloten om het Efteling Hotel tijdelijk dicht te gooien. Verblijfsgasten worden in de tussentijd doorverwezen naar de nabijgelegen Efteling-vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land.

Minder druk
Omdat de Europalaan wordt afgesloten, zal het verkeer richting het attractiepark worden omgeleid. "Door middel van een dynamisch systeem monitoren we de verkeerssituatie real-time en sturen bij indien nodig", laat de gemeente Loon op Zand weten. "De periode van afsluiting is bewust gekozen in een minder drukke periode van de Efteling."

De fietstunnel maakt deel uit van een toekomstige snelfietsroute die gaat lopen van Station Tilburg tot Waalwijk.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be