Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

Aanraken van dolfijnen wordt verboden in Belgisch dierenpark

02-02-2019, 13.08 uur | Reacties

Het wordt verboden om dolfijnen aan te raken in een Belgisch dierenpark. Nu kunnen bezoekers van Boudewijn Seapark in Brugge nog 100 euro neertellen voor een fotoshoot met een dolfijn, waarbij het dier ook aangeraakt mag worden. Vanaf 1 augustus gelden strengere regels.

Aanraken mag dan niet meer, meldt minister van Dierenwelzijn Ben Weyts in verschillende Vlaamse media.


ZIE OOK: Ophef over 'dolfijnenselfie' in het Dolfinarium: 'Geen respect voor de dieren'

De afgelopen dagen lag Boudewijn Seapark onder vuur vanwege een inmiddels verwijderd Facebook-bericht. Daarin werden fotomomenten met dolfijnen aangeprezen als een tip voor Valentijnsdag. Hoewel het park de fotoshoots al jaren organiseert, reageerden verschillende Vlaamse politici woest.

Dierenmishandeling
"Ik was gechoqueerd, dit is platte commercie", liet verantwoordelijk wethouder Mathijs Goderis weten. "Dit is niet meer te verantwoorden." Hij pleit voor "een stop op dit soort circusacts". Een oud-gemeenteraadslid riep zelfs op om een proces-verbaal op te maken voor dierenmishandeling.

Tot augustus gaat Boudewijn Seapark gewoon door met het organiseren van de fotoshoots, zegt een woordvoerster. En daarna? "Dat bekijken we nog. Maar een fotoshoot kan natuurlijk net zo goed zonder de dolfijnen aan te raken."

Zoenen
Boudewijn Seapark is eigendom van parkengroep Aspro Parks, net als onder meer het Dolfinarium in Harderwijk en het Zeeuwse Deltapark Neeltje Jans. Daar worden vergelijkbare commerciële activiteiten aangeboden, waaronder zoenen met zeehonden (30 euro), knuffelen met zeeleeuwen (45 euro), zwemmen met zeeleeuwen (55 euro), het aanraken van dolfijnen (20 euro) en contact maken met dolfijnen (80 euro). Er ontstond in 2016 al commotie over.

ZIE OOK: Dolfinarium stapt uit Nederlandse Vereniging van Dierentuinen

Reacties