Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Acht glijbanen in nieuw waterparadijs bij Belgisch pretpark

12-02-2019, 14.38 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde onthult wat we mogen verwachten van een gloednieuw waterpark, dat komende zomer opengaat. Bellewaerde Aquapark krijgt in totaal acht verschillende waterglijbanen. Blikvangers worden de twaalf meter hoge bandenglijbaan Aquaventure en de dubbele racerglijbaan Splash Clash.

Dat heeft het attractiepark in Ieper vandaag bekendgemaakt. Aquaventure is een Europese primeur. Bezoekers nemen plaats in een vierpersoonsband waarmee ze 117 meter naar beneden glijden door een baan die bijna drie meter breed is. Een gedeelte van de glijbaan bevindt zich in de openlucht.

Splash Clash bestaat uit twee interactieve glijbanen naast elkaar. Twee groepjes glijden tegelijkertijd in een tweepersoonsband naar beneden. Lichteffecten geven aan welk team wint. Na afloop wordt de racetijd getoond. Beide banen zijn 105 meter lang. Badgasten hoeven niet met banden te sjouwen: die worden met een speciaal transportsysteem naar boven gebracht.

Exotische vissen
De glijbanen worden geleverd door de Duitse firma Wiegand Maelzer. Verder komt er een grote lazy river die bezoekers langs een grot, een klimmuur en een aquarium met exotische vissen voert. Kinderen kunnen zich uitleven in een interactieve expeditieboot met watereffecten. Voor ouders staan er veel strandstoelen. Op warme zomerdagen is er ook een buitengebied met een ligweide toegankelijk.

In Bellewaerde Aquapark is het voortdurend 34 graden. De watertemperatuur bedraagt 32 graden. Geluiddempende panelen moeten zorgen voor een goede akoestiek. De bouw kost 17 miljoen euro. Naar verwachting vindt de opening plaats op 1 juli. Vorig jaar werd al een maquette getoond, toen nog zonder de glijbanen.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be