Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland onthult naam, thema en ontwerpen van nieuwe lanceerachtbaan

16-02-2019, 12.00 uur

De nieuwe lanceerachtbaan van Bobbejaanland krijgt een indrukwekkend thema. Het Vlaamse pretpark bouwt deze winter een spectaculaire 43 meter hoge rollercoaster met drie lanceringen. Vandaag maakt Bobbejaanland bekend hoe de attractie eruit komt te zien. Ook de naam van de achtbaan wordt onthuld.

De triple-launch coaster krijgt de naam Fury. Volgens het bijbehorende verhaal gaan bezoekers een "vurige strijd" aan met de draak Fogo. Tijdens een ritje worden ze vooruit, achteruit en weer vooruit gelanceerd met een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur. Daarbij gaan ze meermaals keer over de kop.

Fury komt te liggen in het nieuwe themagebied Land of Legends, waar ook de bestaande achtbaan Typhoon en giant frisbee Sledge Hammer te vinden zijn. "Dit wordt het eerste themagebied in Bobbejaanland met een echte totaalbeleving", vertelt Bobbejaanland-directeur Yves Peeters. "Het is de grootste investering in de geschiedenis van ons park. Ik ben ervan overtuigd dat we hier iets legendarisch neerzetten."

Vier elementen
Het verhaal achter het themadeel draait om de Guardian of Elements. Dat is een beschermheer die ergens op onze planeet het Land of Legends creëerde om de vier natuurelementen aarde, water, vuur en lucht te beschermen tegen boze krachten. Hoewel hij de vier verschillende rijken afsloot met poorten, ligt het gevaar altijd op de loer.

In het themagebied van twee hectare staat elke attractie voor een ander element. "Bezoekers worden zelf onderdeel van het verhaal." Tekeningen tonen hoe het terrein rond de achtbaan wordt aangekleed met een groot aantal mythische figuren, bruggetjes, waterpartijen en veel groen. Er komt ook een nieuwe waterspeelplaats - Naiads Waters - waar de enorme waterslang Uvù de dienst uitmaakt.

Immense draak
Voor de ontwerpen en de verhaallijn schakelde Bobbejaanland de Nederlandse Leisure Expert Group in. Het stationsgebouw van Fury oogt als een mysterieuze burcht. Naast de felrode baan verrijst een immense draak. De Vlaamse schrijfster Mathilda Masters werkte het concept uit tot een volledig verhaal. Het Duitse bedrijf IMAscore verzorgt de muziek.

Fury wordt zeshonderd meter lang, maar dankzij de driedubbele lancering leggen inzittenden straks in totaal 830 meter af. Een wissel zorgt ervoor dat er twee treinen tegelijk op de baan kunnen staan. De coaster van de Duitse firma Gerstlauer gaat in juni open.













Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be