Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Fabrikanten

Decoratiebedrijf Plopsaland en Walibi failliet: 'Gevochten tot de laatste minuut'

31-01-2019, 15:15 uur | ReactiesFoto: brakesection.be

Een bekend decoratiebedrijf uit België, dat werkzaam was voor verschillende Europese pretparken, heeft faillissement aangevraagd. Neverland Themepark Projects uit Hofstade houdt op met bestaan. Dat schrijft eigenaar Kurt Heerman in een e-mail aan zijn klanten.

"Met bevende stem en klein hartje melden wij u dat Neverland Themepark Projects niet langer actief is", staat in de verklaring. "Dit bericht zal hard binnenkomen, daar zijn we ons goed van bewust. Met heel ons team hebben we gevochten tot de laatste minuut, maar door een samenloop van omstandigheden zijn we genoodzaakt de deuren van Neverland definitief te sluiten."


ZIE OOK: Eerste Plopsa-pretpark in Polen officieel geopend

Heerman biedt excuses aan voor de ontstane situatie. "We willen u bedanken voor de jarenlange samenwerking en het vertrouwen."

Groot verlies
Neverland was de afgelopen decennia verantwoordelijk voor het decoreren van een groot aantal attracties in de Plopsa-parken, waaronder Plopsaland De Panne. Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof noemt het faillissement "een groot verlies voor de sector". "Het bedrijf is voor ons beeldbepalend geweest", vertelt hij aan Looopings. Neverland was voor Plopsa niet met grote projecten bezig. "We hebben het een beetje voelen aankomen."

Verder is de decorbouwer in het verleden ingehuurd door onder meer Walibi Belgium, Bobbejaanland, Europa-Park, Disneyland Paris, Parc Astérix en Mirabilandia. De meest recente projecten waren attractiehal Holiday Indoor in Plopsa's Holiday Park en darkride Madame Freudenreich Curiosités in Europa-Park. Neverland was nog bezig met de Troll Valley, een themagebied in het nieuwe waterparadijs van Europa-Park.ZIE OOK: Pretparkdecorateur blijft bestaan: Jora Vision maakt doorstart na faillissement

Reacties