Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Disneyland Paris

Ex-Disney-prinses: 'Disneyland Paris doet aan gewichtsdiscriminatie'

28-01-2019, 23:39 uur | Reacties

Disneyland Paris discrimineert bij het selecteren van vrouwen die prinsessen mogen spelen. Dat vertelt de Nederlandse youtuber Denise Joanne (26), die anderhalf jaar lang werkzaam was als Disney-prinses. In een YouTube-video reageert ze op broodjeaapverhalen die de ronde doen over het werk.

Zo wordt er gezegd dat actrices geen koffie mogen drinken, geen social media mogen gebruiken en niet met familieleden en vrienden over Disney mogen praten. Dat is allemaal onzin, aldus Joanne. Maar wat volgens haar wél klopt, is dat er achter de schermen gediscrimineerd wordt.

ZIE OOK: Disneyland Paris zoekt Nederlandse prinsessen

Zo geldt er een maximumgewicht voor de actrices. "Ik kan alleen voor Disneyland Paris spreken. Eigenlijk discrimineren ze zwaarlijvige personen. Dat is een ding. Dat is nu eenmaal het wereldje. Het is een slechte zaak, maar het bestaat." Voor sommige karakters zijn er íets ruimere jurken beschikbaar. "Maar lang niet allemaal."

Engerds
De twintiger werd in Disneyland Paris onder meer ingezet als Assepoester en Rapunzel. Had ze veel last van viespeuken die haar lastigvielen? "Ja, er zijn engerds, maar in anderhalf jaar tijd heb ik er slechts een handjevol meegemaakt."ZIE OOK: Disneyland Paris past parade aan vanwege hitte

Reacties
Bijdrage