Walibi Holland

Lot van kartbaan Walibi Holland blijft onzeker na ongeluk

28-01-2019, 21:45 uur | Reacties

Het is nog steeds niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de kartbaan in Walibi Holland. De attractie is sinds 5 mei 2018 dicht vanwege een ernstig ongeluk, waarbij een meisje zwaargewond raakte. Bij de start van het zomerseizoen op zaterdag 6 april zal de kartbaan in ieder geval nog niet geopend zijn.

Dat bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. Is er een mogelijkheid dat de betaalattractie wordt verwijderd? "Verder kunnen wij helaas nog geen uitspraken doen over de kartbaan", reageert de voorlichter. Op de website van Walibi is de pagina van de attractie inmiddels weggehaald.


ZIE OOK: Verbazing over ontbreken van helmen bij kartbaan Walibi

Bij het ongeval werd de hoofdhuid van een toen 13-jarig meisje van haar schedel getrokken. Haar haar was vast komen te zitten in een kart. Sindsdien is de zogeheten Kart Fight dicht voor onderzoek. Mogelijk wordt het pretpark strafrechtelijk vervolgd vanwege nalatigheid. Het dragen van een helm was niet verplicht.

Achtbaan
Naast de kartbaan moeten Walibi-bezoekers ook een achtbaan missen als het zomerseizoen begint: houten achtbaan Robin Hood wordt deze winter omgebouwd tot een nieuwe hybrid coaster. Die gaat in juli open.

Tot eind 2017 werd de kartbaan gesponsord door Red Bull. Hoewel die samenwerking in 2018 al was stopgezet, zijn de Red Bull-decoraties rond de baan niet verwijderd.

ZIE OOK: Red Bull gestopt met sponsoren van kartbaan Walibi Holland

Reacties