Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Lot van kartbaan Walibi Holland blijft onzeker na ongeluk

28-01-2019, 21.45 uur

Het is nog steeds niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de kartbaan in Walibi Holland. De attractie is sinds 5 mei 2018 dicht vanwege een ernstig ongeluk, waarbij een meisje zwaargewond raakte. Bij de start van het zomerseizoen op zaterdag 6 april zal de kartbaan in ieder geval nog niet geopend zijn.

Dat bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. Is er een mogelijkheid dat de betaalattractie wordt verwijderd? "Verder kunnen wij helaas nog geen uitspraken doen over de kartbaan", reageert de voorlichter. Op de website van Walibi is de pagina van de attractie inmiddels weggehaald.

Bij het ongeval werd de hoofdhuid van een toen 13-jarig meisje van haar schedel getrokken. Haar haar was vast komen te zitten in een kart. Sindsdien is de zogeheten Kart Fight dicht voor onderzoek. Mogelijk wordt het pretpark strafrechtelijk vervolgd vanwege nalatigheid. Het dragen van een helm was niet verplicht.

Achtbaan
Naast de kartbaan moeten Walibi-bezoekers ook een achtbaan missen als het zomerseizoen begint: houten achtbaan Robin Hood wordt deze winter omgebouwd tot een nieuwe hybrid coaster. Die gaat in juli open.

Tot eind 2017 werd de kartbaan gesponsord door Red Bull. Hoewel die samenwerking in 2018 al was stopgezet, zijn de Red Bull-decoraties rond de baan niet verwijderd.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be