Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Protest tegen nieuwe vergunning Walibi Holland: 'Overlast en irritatie'

28-01-2019, 10.36 uur

Een politieke partij is niet blij met plannen van Walibi Holland. Het pretpark heeft een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd waarin staat dat dancefestival Defqon.1 met één dag wordt verlengd. Bovendien zou het evenement 's nachts langer mogen doorgaan en zou het avondprogramma van muziekfestival Lowlands worden uitgebreid.

Volgens de ChristenUnie in Oldebroek zorgen beide festivals nu al voor veel geluidsoverlast in omliggende gemeenten. Dreunende basgeluiden zouden tot diep in de nacht te horen zijn. Een uitbreiding is dan ook onwenselijk, vindt de partij. Er worden vragen over gesteld in de gemeenteraad.

De ChristenUnie wil dat de gemeente bezwaar aantekent tegen de omgevingsvergunning. Verder worden omwonenden erop gewezen dat zij eveneens een bezwaar kunnen indienen. De afgelopen jaren duurde Defqon.1 twee dagen, van vrijdagavond tot zondagavond.

Irritatie
"Elk jaar zorgen sommige festivals die plaatsvinden bij Walibi voor overlast en irritatie in de gemeente Oldebroek", staat op de site van de ChristenUnie. "Vooral het festival Defqon.1 levert veel geluidsoverlast op."

Het festivalterrein naast het attractiepark is eigendom van Walibi. De lap grond vormt dan ook een belangrijke inkomstenbron. Een ander groot evenement op het terrein is de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking, een bijeenkomst voor duizenden christenen.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be