Walibi Holland

Protest tegen nieuwe vergunning Walibi Holland: 'Overlast en irritatie'

28-01-2019, 10:36 uur | Reacties

Een politieke partij is niet blij met plannen van Walibi Holland. Het pretpark heeft een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd waarin staat dat dancefestival Defqon.1 met één dag wordt verlengd. Bovendien zou het evenement 's nachts langer mogen doorgaan en zou het avondprogramma van muziekfestival Lowlands worden uitgebreid.

Volgens de ChristenUnie in Oldebroek zorgen beide festivals nu al voor veel geluidsoverlast in omliggende gemeenten. Dreunende basgeluiden zouden tot diep in de nacht te horen zijn. Een uitbreiding is dan ook onwenselijk, vindt de partij. Er worden vragen over gesteld in de gemeenteraad.


ZIE OOK: Dancestival Defqon.1 zorgt voor geluidsoverlast in Walibi Holland

De ChristenUnie wil dat de gemeente bezwaar aantekent tegen de omgevingsvergunning. Verder worden omwonenden erop gewezen dat zij eveneens een bezwaar kunnen indienen. De afgelopen jaren duurde Defqon.1 twee dagen, van vrijdagavond tot zondagavond.

Irritatie
"Elk jaar zorgen sommige festivals die plaatsvinden bij Walibi voor overlast en irritatie in de gemeente Oldebroek", staat op de site van de ChristenUnie. "Vooral het festival Defqon.1 levert veel geluidsoverlast op."

Het festivalterrein naast het attractiepark is eigendom van Walibi. De lap grond vormt dan ook een belangrijke inkomstenbron. Een ander groot evenement op het terrein is de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking, een bijeenkomst voor duizenden christenen.

ZIE OOK: Zorgen om 'gevaarlijke verkeerssituatie' bij Walibi Holland

Reacties