Fans

Dit waren de vragen van de eerste pretpark-pubquiz van Nederland

28-01-2019, 11:26 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

In een café in Tilburg vond eerder deze maand de eerste pretpark-pubquiz van Nederland plaats. Ruim zeventig pretparkfans deden mee met een speciale quiz die bestond uit negentig vragen over attractieparken. Inmiddels heeft de organisatie een deel van de vragen op internet gezet, zodat iedereen kan checken hoeveel hij of zij van pretparken weet.

Deelnemers moesten bijvoorbeeld antwoord geven op de vraag: hoeveel seizoenen werd de naam Walibi World gebruikt? En: hoeveel karretjes hebben Efteling-attractie Carnaval Festival en Disney-spookhuis Phantom Manor? Ook kregen ze de opdracht om een songtekst af te maken en verschillende anagrammen te ontcijferen.


ZIE OOK: Efteling-fans hangen reclameposter op in attractiepark: 'Personeel merkt niks'

Verder werd onder meer gevraagd naar de namen van de ouders van Toverland-mascotte Toos Toverhoed. De quiz bevatte ook enkele strikvragen, waaronder: hoeveel kost een frikandel in het Drentse attractiepark Drouwenerzand?

Selectie
Op de website van de organisator - de podcast ThemeTalk - staat nu een selectie van 29 vragen met de bijbehorende antwoorden. De initiatiefnemers willen in de toekomst een tweede editie organiseren, al zijn er nog geen concrete plannen.

ZIE OOK: Pretparkfans organiseren pubquiz met alleen maar pretparkvragen

Reacties