Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fans

Dit waren de vragen van de eerste pretpark-pubquiz van Nederland

28-01-2019, 11.26 uurBeeld: @promenadefotos

In een café in Tilburg vond eerder deze maand de eerste pretpark-pubquiz van Nederland plaats. Ruim zeventig pretparkfans deden mee met een speciale quiz die bestond uit negentig vragen over attractieparken. Inmiddels heeft de organisatie een deel van de vragen op internet gezet, zodat iedereen kan checken hoeveel hij of zij van pretparken weet.

Deelnemers moesten bijvoorbeeld antwoord geven op de vraag: hoeveel seizoenen werd de naam Walibi World gebruikt? En: hoeveel karretjes hebben Efteling-attractie Carnaval Festival en Disney-spookhuis Phantom Manor? Ook kregen ze de opdracht om een songtekst af te maken en verschillende anagrammen te ontcijferen.

Verder werd onder meer gevraagd naar de namen van de ouders van Toverland-mascotte Toos Toverhoed. De quiz bevatte ook enkele strikvragen, waaronder: hoeveel kost een frikandel in het Drentse attractiepark Drouwenerzand?

Selectie
Op de website van de organisator - de podcast ThemeTalk - staat nu een selectie van 29 vragen met de bijbehorende antwoorden. De initiatiefnemers willen in de toekomst een tweede editie organiseren, al zijn er nog geen concrete plannen.

Meer fans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be