Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Julianatoren bouwt 10 meter hoge freefall tower

28-01-2019, 16.29 uur

Kinderpretpark Julianatoren opent in april een nieuwe attractie. De Apeldoornse trekpleister is bezig met de bouw van een 10 meter hoge roterende vrijevaltoren van de Italiaanse fabrikant SBF-VISA. Dat bevestigt directeur Jeroen Buter aan Looopings.

"We hebben deze attractie - een nieuw exemplaar - al in 2014 aangeschaft", legt de directeur uit. "Maar we moesten wachten tot we toestemming kregen voor de bouw." De toren komt vooraan het park te liggen. "Hij is dus mooi zichtbaar vanaf de weg."

De attractie wordt gedecoreerd in de stijl van Meneer Kaasgaaf, één van de karakters van de Julianatoren. Er komen acht zitplaatsen. Niet alleen de gondel draait rond: ook de toren zelf maakt rondjes. Voor de naam wordt een wedstrijd uitgeschreven op social media.

Spinning coaster
Buter: "Hiermee willen we de bovenkant van onze doelgroep bedienen: kinderen van 6 tot ongeveer 10 jaar. Het is echt een leuke aanvulling op het attractie-aanbod." Het pretpark heeft jaren geleden ook een kleinschalige spinning coaster aangeschaft. Het lijkt erop dat die in 2020 opgebouwd kan worden.

In de Julianatoren stond al een bescheiden vrijevaltorentje van enkele meters hoog: de Muizenval.

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be