Julianatoren

Julianatoren bouwt tien meter hoge freefall tower

28-01-2019, 16:29 uur | Reacties

Kinderpretpark Julianatoren opent in april een nieuwe attractie. De Apeldoornse trekpleister is bezig met de bouw van een tien meter hoge roterende vrijevaltoren van de Italiaanse fabrikant SBF-VISA. Dat bevestigt directeur Jeroen Buter aan Looopings.

"We hebben deze attractie - een nieuw exemplaar - al in 2014 aangeschaft", legt de directeur uit. "Maar we moesten wachten tot we toestemming kregen voor de bouw." De toren komt vooraan het park te liggen. "Hij is dus mooi zichtbaar vanaf de weg."


ZIE OOK: Julianatoren wil achtbaan en vrijevaltoren bouwen

De attractie wordt gedecoreerd in de stijl van Meneer Kaasgaaf, één van de karakters van de Julianatoren. Er komen acht zitplaatsen. Niet alleen de gondel draait rond: ook de toren zelf maakt rondjes. Voor de naam wordt een wedstrijd uitgeschreven op social media.

Spinning coaster
Buter: "Hiermee willen we de bovenkant van onze doelgroep bedienen: kinderen van 6 tot ongeveer 10 jaar. Het is echt een leuke aanvulling op het attractie-aanbod." Het pretpark heeft jaren geleden ook een kleinschalige spinning coaster aangeschaft. Het lijkt erop dat die in 2020 opgebouwd kan worden.

In de Julianatoren stond al een bescheiden vrijevaltorentje van enkele meters hoog: de Muizenval.

ZIE OOK: Julianatoren mag nieuwe attracties niet opbouwen: 'Het is zo zuur'

Reacties