MagicLand

Italiaans pretpark investeert 40 miljoen euro in renovaties en nieuwe attracties

26-01-2019, 12:43 uur | Reacties

Een pretpark in Italië heeft ambitieuze toekomstplannen. Rainbow MagicLand, gelegen op ongeveer vijftig kilometer van de hoofdstad Rome, wisselde onlangs van eigenaar. De komende jaren wordt er 40 miljoen euro geïnvesteerd in opknapbeurten en nieuwe attracties.

Dit jaar opent onder meer een nieuwe waterbaan in een junglegebied met de naam Tonga. De waterbaan, die Nui Lua gaat heten, wordt twaalf meter hoog en 260 meter lang. Er komen twee afdalingen. Tijdens een drie minuten durende vaartocht passeren inzittenden onder meer een achttien meter hoge vulkaan.


ZIE OOK: Plopsaland investeert 5 miljoen euro in waterbaan met gigantische vulkaan

Het nieuwe themagebied wordt aangevuld met een nieuw verkeerspark en een grote speelplaats voor kinderen. Verder krijgen enkele bestaande attracties - waaronder een aantal kindermolens en een reuzenrad - een junglethema.

Achtbanen
Rainbow MagicLand opende in 2011. Er staan vijf achtbanen, allemaal afkomstig uit het openingsjaar. Het park, in eerste instantie onderdeel van de Italiaanse groep Alfa Park, werd laatst overgenomen door investeringsmaatschappij Pillarstone. Het zomerseizoen begint op 6 april.ZIE OOK: Italiaans pretpark moet parkeerplaats afstaan

Reacties