Walibi Holland

Eerste inversie van nieuwe Walibi-achtbaan Untamed in beeld

15-02-2019, 17:16 uur | ReactiesFoto: zerogreviews

In Walibi Holland krijgt de eerste inversie van de nieuwe achtbaan Untamed langzaam maar zeker vorm. De 36,5 meter hoge hybrid coaster gaat in totaal vijf keer over de kop. Vandaag onthult het pretpark één van de vijf inversies.

Dat wordt een zogeheten 'step-up under flip', een variatie op de klassieke barrel roll. "Het brengt je eerst omhoog, dan maak je een draai en dan ga je over het onderste gedeelte", zegt bouwer Curtis Stutheit van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction in een making-of-video.


ZIE OOK: Hoogste punt van nieuwe Walibi-achtbaan Untamed bereikt

Wat volgt is een 'outside stall' van 97 graden: een extreem scherpe bocht waarbij passagiers het gevoel krijgen dat ze uit hun stoel vliegen. Pieter Leebooij van YouTube-kanaal zerogreviews bracht de werkzaamheden in beeld.

Rustige momenten
Volgens projectmanager Wiebe Damstra ligt de bouw op schema. Hij vertelt dat Untamed zo heftig mogelijk wordt. "We hadden eerst een ontwerp met minder inversies en rustige momenten." Uiteindelijk is er gekozen voor een spectaculairdere variant met "zo weinig mogelijk rustige momenten erin". "Omdat we een unieke baan wilden hebben."

Gisteren werd het hoogste punt van Untamed bereikt. De opening vindt over vierenhalve maand plaats, op 1 juli. Voorlopig wordt er gewerkt aan de gedeeltes die aan het park grenzen. Die moeten klaar zijn vóór de seizoensopening op 6 april, om overlast voor bezoekers te beperken.

ZIE OOK: Nieuwe Walibi-achtbaan Untamed gaat vijf keer over de kop

Reacties