Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Socialmedia-manager Efteling stapt over naar Toverland

01-03-2019, 17.39 uur | Reacties

De Efteling moet afscheid nemen van een bekend gezicht. Socialmedia-manager Martijn van Gerwen, die de afgelopen jaren grotendeels verantwoordelijk was voor het socialmedia-beleid van het sprookjespark, stapt over naar de concurrent. Hij gaat per direct aan de slag voor het Limburgse attractiepark Toverland.

Daar gaat hij zich als content marketeer bezighouden met onder andere de socialmedia-strategie, de Toverland-website en marketingacties. "We zijn heel blij dat Martijn zijn talent nu voor ons kan gaan inzetten", zegt een woordvoerster van het park.

Als 'senior webcare' heeft Van Gerwen de socialmedia-kanalen van de Efteling de afgelopen jaren naar een hoger niveau getild. Kaatsheuvel verruilen voor Sevenum ziet hij als een nieuwe uitdaging. "Deze functie kwam opeens op mijn pad, dus die heb ik met beide handen aangegrepen", laat hij aan Looopings weten. De marketeer heeft naar eigen zeggen een "brede interesse" in de pretparkbranche. "Dus niet vreemd om die eens verder te verkennen. Daar krijg ik energie van."

Bereik
Vergeleken met de Efteling is het socialmedia-bereik van Toverland op dit moment nog een lachertje. Zo moet Toverland genoegen nemen met 87.000 Facebook-fans. De Efteling heeft er ruim 642.000. Op Instagram is Toverland goed voor bijna 16.000 volgers, tegenover 197.000 bij de Efteling.

Het Twitter-account van Toverland heeft 9200 volgers. Dat zijn er minder dan Looopings (9800) en de Efteling (77.000). Ook op YouTube is het verschil groot. Daar heeft Toverland 8400 abonnees, Looopings 13.000 en de Efteling 150.000.

Meer Attractiepark Toverland