BillyBird Park Hemelrijk

Brabants pretpark werkt aan grootste uitbreiding in tien jaar tijd

22-01-2019, 16:50 uur | Reacties

Een Brabants familiepretpark is bezig met de grootste uitbreiding in tien jaar tijd. BillyBird Park Hemelrijk bouwt een gigantisch speelgebied voor kinderen: de Oervallei. Er komen meerdere attracties en speeltoestellen met een 'oerthema'. Dat heeft het park vanmiddag bekendgemaakt.

Eén van de blikvangers wordt een groot speeltoestel van vijftien bij vijftien meter met glijbanen, schommels en klimrekken. Ook worden er elf meter hoge megaschommels geplaatst. Verder kunnen kinderen straks naar goud zoeken en fossielen opgraven in een zandbak. In een YouTube-video komt een ontwerp voorbij.


ZIE OOK: Brabants pretpark BillyBird wil 35 procent meer bezoekers: 'Alles moet beter'

Het gebied, bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud, ligt vooraan in het park. Daarvoor moest een deel van de fietsenstalling verplaatst worden. "In de Oervallei moeten kinderen echt het idee krijgen dat ze in een andere wereld zijn", zegt bedenker Paul Derks.

De werkzaamheden zijn al in volle gang. In april vindt de opening plaats. "Het park wordt dankzij deze uitbreiding de grootste speeltuin van Zuid-Nederland", staat in een persbericht.ZIE OOK: Brabants pretpark toont ontwerp van nieuwe attractie

Reacties