Europa-Park

Buurtbewoners Europa-Park klagen over licht- en geluidsoverlast

22-01-2019, 17:38 uur | Reacties

Niet alle buren van Europa-Park zijn blij met een attractiepark naast de deur. Een groep omwonenden van het Duitse pretpark klaagt dat de overlast de afgelopen jaren fors is toegenomen. Tijdens een bijeenkomst over de toekomstplannen van Europa-Park kwamen de problemen onlangs ter sprake.

De directe buren van Europa-Park zeggen steeds meer last te hebben van lichtvervuiling en lawaai, meldt de regionale krant Badische Zeitung. "Het wordt hier nooit meer echt nacht", verzuchtte iemand. Op het gebied van geluidsoverlast blijkt vooral houten achtbaan Wodan een boosdoener te zijn, met name in de zomermaanden.


ZIE OOK: Europa-Park breekt bezoekersrecord in rampjaar 2018

Vuurwerk
En daar blijft het niet bij. Een fervent jogger klaagde dat er 's ochtends vroeg al luide muziek te horen is rond het park. Een ander vreest voor luchtvervuiling door het afsteken van vuurwerk. Bovendien zou de verkeersdrukte steeds extremer worden door de alsmaar stijgende bezoekersaantallen van Europa-Park.

De buurtbewoners pleiten voor de oprichting van onafhankelijk bureau dat klachten behandelt. Ook moeten er volgens de omwonenden alternatieve verkeersroutes bedacht worden om hen te ontlasten.

Kabelbaan
Enkele maanden geleden werd Europa-Park al bedolven onder klachten van milieuorganisaties die protesteerden tegen plannen voor de bouw van een kabelbaan. De directie besloot vervolgens om het project in de ijskast te zetten.

ZIE OOK: Milieuclubs fel tegen kabelbaan tussen Frankrijk en Europa-Park

Reacties