Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Decor van Efteling-show Raveleijn in de steigers

24-01-2019, 14.18 uur

Het decor van de Efteling-voorstelling Raveleijn krijgt deze winter een opknapbeurt. De bekende spektakelshow wordt sinds 7 januari niet opgevoerd vanwege een jaarlijkse winterstop. Het attractiepark grijpt die periode aan voor een grondige renovatie. In de openluchtarena is intussen een enorme steigerconstructie met witte zeilen verschenen.

De gevels van Raveleijn dienen niet alleen als showdecor: achter de huisjes van de 'magische stad' bevindt zich het hoofdkantoor van de Efteling. "Het wordt helemaal opgeknapt", laat een woordvoerder weten. Het gebouw opende in april 2011, nu acht jaar geleden. Toen ging ook de eerste versie van de parkshow in première.

Raveleijn is vanaf zaterdag 6 april weer te zien. Er worden geen grote wijzigingen verwacht. De huidige productie - een samenwerking tussen de Efteling en het Franse themapark Puy du Fou - draait sinds 2013. Het reserveren van kaartjes is tegenwoordig niet meer nodig.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be