Terra Mítica Benidorm

Celstraffen voor oud-directeuren van Spaans pretpark

21-01-2019, 16:03 uur | Reacties

Verschillende oud-directeuren van een Spaans pretpark moeten de gevangenis in. De voormalige directieleden van Terra Mítica in Benidorm hebben zich bij de bouw van het attractiepark schuldig gemaakt aan fraude en valsheid in geschriften. De staat zou daardoor ruim 4,5 miljoen euro aan belastinginkomsten misgelopen zijn.

Toenmalig inkoopdirecteur Justo Valverde en toenmalig technisch directeur Antonio Rincón zijn deze week in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van vijf jaar en tien maanden. Dat melden regionale media.


ZIE OOK: Spaans pretpark: 'Slachtoffer dodelijk achtbaanongeluk was te zwaar'

Eerder werden al bijna twintig andere betrokkenen veroordeeld. Het gaat om aannemers, onderaannemers, ondernemers en familieleden die facturen uitschreven voor nooit uitgevoerde diensten. Zo moeten zakenmannen Antonio Moreno Carpio en José Luis Rubio respectievelijk 46 jaar en 41 jaar de gevangenis in.

Vrijgesproken
Andere celstraffen variëren van enkele maanden tot 25 jaar. Miguel Navarro, de voormalig algemeen directeur van het pretpark, is vrijgesproken. Hetzelfde geldt voor oud-parkmanager Luis Esteban.

Terra Mítica, geopend in 2000, kent een roerige geschiedenis. Het park wisselde meermaals van eigenaar en ging meerdere keren failliet. In 2013 is het terrein in tweeën gesplitst, waarbij een deel van het park gratis toegankelijk werd. Bezoekers moesten daar betalen per attractie. Van dat principe is men inmiddels weer afgestapt.

Gesloten
Het zomerseizoen begint op 13 april. Entreekaarten kosten 39 euro aan de kassa en 34 euro op internet. Van juli tot en met september, als ook het afgesplitste gedeelte geopend is, betalen bezoekers 56 euro aan de kassa en 49 euro op internet. In Terra Mítica staan vier achtbanen, waarvan er één al sinds 2016 gesloten is: houten achtbaan Magnus Colossus.

ZIE OOK: Spaans pretpark toneel van gigantisch boekhoudschandaal

Reacties