Efteling

Efteling roept 24 januari uit tot rustigste dag van het jaar

17-01-2019, 12:05 uur | ReactiesFoto: @The__Kevin_

Wie de Efteling eens zonder wachttijden wil beleven, kan het beste volgende week langskomen. Het attractiepark voorspelt dat donderdag 24 januari de rustigste dag van het jaar wordt, met de kortste wachtrijen. Er is een speciaal Facebook-evenement voor aangemaakt.

Sinds 1 april 2010 is de Efteling 365 dagen per jaar geopend. "Van die 365 dagen blijkt 24 januari de rustigste dag te zijn", laat een woordvoerder weten. "Daar gaan we een feestje van maken." Wat er op het programma staat, is nog niet besloten. "Onze gasten kunnen via Facebook wensen achterlaten, zodat zij samen kunnen beslissen hoe de dag eruit zal zien."


ZIE OOK: Efteling waarschuwt bezoekers bij korte wachttijden

Maar wordt het straks wellicht toch druk, vanwege alle aandacht voor de feestdag? "Omdat het een doordeweekse dag in januari is, verwachten we niet dat het druk zal worden", reageert de voorlichter. "Hooguit wat drukker dan andere jaren." Van lange rijen bij de attracties zal in ieder geval geen sprake zijn.

Ergernis
Wachttijden zijn al jaren ergernis nummer één onder Efteling-bezoekers. Daarom is het pretpark de laatste tijd druk bezig om daar iets aan te doen, bijvoorbeeld door wachtrijen te optimaliseren en de capaciteit van attracties te verhogen.

ZIE OOK: Efteling-attractie Vliegende Hollander krijgt single riders-rij

Reacties