Kermis

Kermisbaas moet de gevangenis in na dodelijk ongeluk

16-01-2019, 12.56 uur | Reacties

Een kermisexploitant is veroordeeld tot een celstraf en een flinke boete vanwege een dodelijk ongeval. In 2014 kwam een 13-jarig meisje om het leven toen ze in de Noord-Franse plaats Flins-sur-Seine uit een attractie werd geslingerd. De attractie - een rups uit 1965 - beschikte niet over een geldig veiligheidscertificaat.

Bovendien werkten de veiligheidsbeugels niet goed. De eigenaar kreeg een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Ook moet hij een boete van 16.500 euro betalen en mag hij nooit meer rondreizen met een kermisattractie.


ZIE OOK: 13-jarig meisje overleden na ritje in kermisattractie

Een technisch controleur die verantwoordelijk was voor de attractie, moet 11.500 euro betalen. Hem werd ook een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden opgelegd. Bovendien mag hij zich het komende jaar niet meer op een kermisterrein begeven.

Verder moet de burgemeester van de plaats een geldboete van 11.000 euro betalen. Hij verzuimde het om bij de exploitant de verplichte documenten op te vragen.

De advocaat van de familie van het meisje is tevreden met de uitspraak, vertelt hij aan regionale media. "Dit drama werd niet veroorzaakt door een combinatie van omstandigheden, maar puur door nalatigheid van deze drie partijen. Het is goed dat zij zijn veroordeeld."

ZIE OOK: Rampzalige jaarwisseling: kermisbezoekers urenlang vast in 52 meter hoge attractie

Reacties