Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbaas moet de gevangenis in na dodelijk ongeluk

16-01-2019, 12.56 uur

Een kermisexploitant is veroordeeld tot een celstraf en een flinke boete vanwege een dodelijk ongeval. In 2014 kwam een 13-jarig meisje om het leven toen ze in de Noord-Franse plaats Flins-sur-Seine uit een attractie werd geslingerd. De attractie - een rups uit 1965 - beschikte niet over een geldig veiligheidscertificaat.

Bovendien werkten de veiligheidsbeugels niet goed. De eigenaar kreeg een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Ook moet hij een boete van 16.500 euro betalen en mag hij nooit meer rondreizen met een kermisattractie.

Een technisch controleur die verantwoordelijk was voor de attractie, moet 11.500 euro betalen. Hem werd ook een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden opgelegd. Bovendien mag hij zich het komende jaar niet meer op een kermisterrein begeven.

Verder moet de burgemeester van de plaats een geldboete van 11.000 euro betalen. Hij verzuimde het om bij de exploitant de verplichte documenten op te vragen.

De advocaat van de familie van het meisje is tevreden met de uitspraak, vertelt hij aan regionale media. "Dit drama werd niet veroorzaakt door een combinatie van omstandigheden, maar puur door nalatigheid van deze drie partijen. Het is goed dat zij zijn veroordeeld."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be