Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Belg dreigt met terroristische aanslag in Disneyland Paris

16-01-2019, 12.07 uur

Een 31-jarige Belg is afgelopen weekend aangehouden in Disneyland Paris nadat hij dreigde met een terroristische aanslag. De man, geboren in Italië, sprak zaterdag bij de ingang van de Disney-parken een beveiligingsmedewerker aan. "Allah akbar, ik heb een Kalasjnikov en een explosief en ik ga Disney opblazen", zei hij.

Dat meldt dagblad Le Parisien. Ook beweerde de Belg dat hij Salah Abdeslam zou kennen, één van de betrokken bij de aanslagen in Parijs in november 2015. Verder maakte hij enkele antisemitische opmerkingen.

Zijn advocaat, die pleitte voor vrijspraak, claimt dat de man onder invloed was van alcohol. Uiteindelijk veroordeelde de rechter de dreiger maandag tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden. Ook mag hij zich drie jaar lang niet op Frans grondgebied bevinden.

Gesloten
Na de aanslagen van november 2015, waarbij 130 onschuldige slachtoffers vielen, bleef Disneyland Paris vier dagen lang gesloten. Een jaar later bleek dat een groep opgepakte terroristen van plan was om een aanslag te plegen in het pretparkresort.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be