Disneyland Paris

Belg dreigt met terroristische aanslag in Disneyland Paris

16-01-2019, 12:07 uur | Reacties

Een 31-jarige Belg is afgelopen weekend aangehouden in Disneyland Paris nadat hij dreigde met een terroristische aanslag. De man, geboren in Italië, sprak zaterdag bij de ingang van de Disney-parken een beveiligingsmedewerker aan. "Allah akbar, ik heb een Kalasjnikov en een explosief en ik ga Disney opblazen", zei hij.

Dat meldt dagblad Le Parisien. Ook beweerde de Belg dat hij Salah Abdeslam zou kennen, één van de betrokken bij de aanslagen in Parijs in november 2015. Verder maakte hij enkele antisemitische opmerkingen.


ZIE OOK: Disneyland Paris gesloten vanwege terreuraanslagen in hoofdstad

Zijn advocaat, die pleitte voor vrijspraak, claimt dat de man onder invloed was van alcohol. Uiteindelijk veroordeelde de rechter de dreiger maandag tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden. Ook mag hij zich drie jaar lang niet op Frans grondgebied bevinden.

Gesloten
Na de aanslagen van november 2015, waarbij 130 onschuldige slachtoffers vielen, bleef Disneyland Paris vier dagen lang gesloten. Een jaar later bleek dat een groep opgepakte terroristen van plan was om een aanslag te plegen in het pretparkresort.

ZIE OOK: Terroristen planden aanslag in Disneyland Paris

Reacties