Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Nieuwe directeur Slagharen over toekomstplannen: 'We missen nog een darkride'

29-01-2019, 12.56 uur

De nieuwe algemeen directeur van Attractiepark Slagharen heeft grote plannen. Wouter Pops (33) nam onlangs het stokje over van naamgenoot Wouter Dekkers als algemeen directeur van het Overijsselse pretpark. Hij wil de komende jaren in ieder geval het attractiepark uitbreiden, vertelt hij in een kennismakingsinterview met Looopings.

Pops, woonachtig in Hoogeveen, kent Slagharen als zijn broekzak. Hij werkt er al vijftien jaar, waarvan de laatste jaren als operationeel directeur. De meest gestelde vraag sinds zijn aantreden is ongetwijfeld: komen er nieuwe attracties? "Het antwoord is ja. Het is de bedoeling dat het pretpark binnen enkele jaren een stuk groter wordt." Daarvoor heeft Pops een stuk grond op het oog naast het reuzenrad, waar vroeger vakantiehuisjes stonden. Die zijn inmiddels gesloopt.

Voorganger Wouter Dekkers maakte er nooit een geheim van dat hij het liefst een disk'o coaster - een heen en weer slingerende draaiende schijf op een achtbaanrail - en een wildwaterbaan zou neerzetten. Waar denkt Pops aan? "Er is nog geen definitieve beslissing over genomen, maar ik vind persoonlijk dat we in Slagharen nog een échte darkride missen."

Nieuwe technieken
In het park staat sinds 2000 al wel de bootjesdarkride Wild West Adventure, met indianen en cowboys. "Maar tegenwoordig is er op het gebied van darkrides veel meer mogelijk, met videoschermen, 3D-projecties en interactieve elementen. Met nieuwe technieken kunnen we ons onderscheiden. Er liggen dus genoeg ideeën op tafel."Verder ziet Pops een waterattractie naar eigen zeggen ook wel zitten. "Dat zou een mooie aanvulling zijn." Een nieuwe attractie moet in ieder geval voldoen aan twee vereisten: bezoekers moeten een ritje samen kunnen beleven en het Wilde Westen-thema mag niet ontbreken.

Tijdloos
"Voor mij is het belangrijk om het westerngevoel steeds prominenter naar voren te brengen", zegt de directeur. "Zodat mensen zeggen: Slagharen, ohja, dat westernpark. Het is een tijdloos en zeer populair thema."

In 2018 trok Slagharen ruim één miljoen bezoekers, een "minimale daling" ten opzichte van een jaar eerder. Alleen de Efteling en Duinrell blijven Slagharen voor. "Door de hete zomer hebben we op het gebied van dagbezoek het één en ander laten liggen, maar dat hebben we deels kunnen opvangen door te focussen op de verblijfsaccommodaties. Dat we een waterpark hebben, komt dan goed uit."

Vrijheid
Waar houdt Pops zich nu mee bezig? "Er lopen - zoals wel vaker - een hoop projecten door elkaar heen." Zo is Slagharen bezig om verschillende restaurants en souvenirwinkels in het park over te nemen van pachters. "We worden baas in eigen huis. Dat geeft ons de vrijheid om zelf de openingstijden en het aanbod te bepalen." Op dit moment ondergaan verschillende locaties een verbouwing.Verder wordt momenteel gewerkt aan een grote voetgangerstunnel tussen de parkeerplaats en de ingang van het park, om de verkeersveiligheid te verbeteren. "Daarmee gaat een langgekoesterde wens van ons én de buurt in vervulling. Er stond een stalen brug, maar daar maakten weinig mensen gebruik van. De tunnel is straks ook toegankelijk met rolstoelen en wandelwagens." Daarnaast legt Slagharen de laatste hand aan het klimparcours Black Hill Ranger Path, dat komend voorjaar opengaat.

Kritisch
Directeur Pops probeert zo vaak mogelijk een rondje door het park te wandelen. "Dat zorgt voor inspiratie. En ik ben graag zichtbaar en bereikbaar voor gasten en medewerkers." Hoe denkt hij over pretparkfans? "Zij mogen me altijd aanspreken om een praatje te maken. Ik sta zeker open voor een kritische blik."

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be