Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
West Midland Safari Park

Eigenaar Avonturenpark Hellendoorn neemt dierentuin over

11-01-2019, 16.53 uur

De eigenaar van Avonturenpark Hellendoorn heeft een dierentuin overgenomen. West Midland Safari Park in het Engelse Bewdley is nu onderdeel van de Looping Group. Het park huisvest naast zo'n 140 verschillende diersoorten ook een aantal attracties, waaronder drie achtbanen, twee waterbanen, een vrijevaltoren en een walkthrough met dino-animatronics.

De overname vond in december plaats. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. In 2018 was het safaripark goed voor zo'n 700.000 bezoekers en een omzet van ongeveer 17 miljoen pond (19 miljoen euro). "We verheugen ons erop om van dit park een nog mooiere bestemming te maken, met nieuwe investeringen", reageert de nieuwe directeur Laurent Bruloy.

De Looping Group is een Franse pretparkgroep, sinds 2016 in handen van de Belgische investeringsmaatschappij Ergon. Bij de groep horen kleinschalige familieparken als Bagatelle en La Mer de Sable in Frankrijk, Fort Fun in Duitsland en Isla Mágica in Spanje. In Groot-Brittannië had de Looping Group al één park: Pleisurewood Hills.



Meer West Midland Safari Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be