Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen ontslaat tien medewerkers

11-01-2019, 07.00 uur

Een groep medewerkers van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft deze week slecht nieuws gekregen. Tien personeelsleden van verschillende afdelingen zijn op straat gezet. De ontslagen horen bij een reeks bezuinigingsmaatregelen die het Drentse dierenpark financieel gezond moeten krijgen. In 2018 werd ruim 8 miljoen euro verlies geleden.

Wildlands heeft het afgelopen jaar 855.000 bezoekers verwelkomd. Dat hadden er 1,2 miljoen moeten zijn, mede door de komst van een miljoenen euro's kostende dubbele familieachtbaan. Wel kwamen er uiteindelijk meer mensen dan enkele maanden terug werd gevreesd. Toen ging de directie nog uit van 840.000 bezoekers in 2018.

Het park kondigde al in november aan dat "vijf tot vijftien" van de 160 medewerkers hun baan zouden gaan verliezen vanwege de tegenvallende resultaten. Woensdag werd duidelijk dat tien personen moeten vertrekken. "Dat was een trieste dag voor de hele organisatie en met name voor tien collega's waarvan de functie boventallig is geworden", reageert interim-directeur Erik van Engelen. "Voor hen houdt het op. Deze mensen zijn direct vrijgesteld van werk."

Verbeteringen
Eerder deze week maakte Looopings al bekend dat een groot deel van het entertainment in het park is geschrapt. "We snijden fors in de kosten", aldus Van Engelen. Hij wil "enkele miljoenen besparen". Verder zijn de entree- en abonnementsprijzen verlaagd en wordt er gewerkt aan kleine verbeteringen in het park, zoals een nieuwe looproute.

De directeur verwacht dat Wildlands dit jaar wederom geen winst zal draaien. Hij rekent op 4 miljoen euro verlies en zo'n 940.000 bezoekers. Over ongeveer drie jaar moet de dierentuin in Emmen winstgevend zijn. Er wordt nog met financiers onderhandeld over de financiële toekomst van het park.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be