Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verbetert capaciteit van houten achtbaan Joris en de Draak

17-03-2019, 13.27 uurBeeld: Stefan Schulte

De Efteling heeft de capaciteit van houten achtbaan Joris en de Draak verbeterd. Afgelopen week werd de populaire attractie voorzien van een vijfde trein. Hoewel er maar vier treinen tegelijk kunnen rijden, zorgt de toevoeging wel voor kortere wachttijden.

Het komt namelijk regelmatig voor dat een trein weggehaald moet worden voor onderhoud. Tot nu toe draaide de rollercoaster in dat geval noodgedwongen op halve capaciteit, met slechts twee treinen. Dankzij de extra trein zijn er in theorie altijd vier treinen tegelijk beschikbaar.

Joris en de Draak bestaat uit twee verschillende banen: Water en Vuur. De Water-treinen zijn blauw, terwijl de Vuur-karretjes rood zijn. Voor de vijfde trein koos de Efteling voor een rood exemplaar. Op de voorkant ontbreekt nog een embleem met het logo van de attractie.

Looopings kon vorig jaar al melden dat er plannen waren voor het bestellen van een nieuwe trein. De 25 meter hoge houten achtbaan opende bijna negen jaar geleden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be