Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen krijgt nieuwe directeur: Wouter Dekkers vertrekt

18-01-2019, 12.12 uur | ReactiesFoto's: Adri van Esch

Wouter Dekkers vertrekt onverwachts als algemeen directeur van Attractiepark Slagharen. Na ruim vier jaar heeft de baas van het Overijsselse pretpark besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij wordt de directeur van Tropical Islands, het grootste overdekte waterpark van Europa, gelegen bij de Duitse hoofdstad Berlijn.

Tropical Islands werd onlangs overgenomen door parkengroep Parques Reunidos, de eigenaar van Slagharen. Daardoor is de drukbezochte Duitse trekpleister nu een zusterpark van Slagharen, net als Bobbejaanland en Movie Park Germany. "Er deed zich een mooie kans voor", vertelt Dekkers aan Looopings. "Gezien de grote afstand heb ik wel even getwijfeld, maar na overleg met het gezin heb ik uiteindelijk besloten om er vol voor te gaan."

De amicale manager heeft al wat ervaring met waterpret: in Slagharen stond hij aan de wieg van waterparadijs Aqua Mexicana, dat opende in 2015. Eerder was hij onder meer financieel directeur van Walibi Holland (2000-2005) en algemeen directeur van Movie Park Germany (2005-2014).

Puinhoop
Wouter Dekkers werd eind 2014 benoemd tot directeur van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Daar trof hij een administratieve puinhoop aan. In de beginperiode draaide hij noodgedwongen werkdagen van vijftien uur om intern orde op zaken te kunnen stellen.

De toegankelijke directeur kreeg het voor elkaar om het voormalige Ponypark in korte tijd uit het slop te trekken. Zo pakte hij de infrastructuur rond het park aan, verbeterde hij de verkeersveiligheid en zorgde hij voor een vernieuwd entreeplein. Ook investeerde Dekkers in horeca en entertainment. Daarnaast ondergingen verschillende oude attracties - waaronder de iconische Apollo-zweefmolen en de octopus El Torito - ingrijpende renovaties.

Achtbaan
Verder werden versleten vakantiehuisjes vervangen door tientallen luxe lodges. De beroemde pony's hebben het veld moeten ruimen. Hoogtepunt was de komst van de 33 meter hoge triple-launch coaster Gold Rush in 2017, één van de snelste achtbanen van Nederland. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een groot klimparcours.

"Ik ben heel trots op wat we met het hele team van Slagharen de afgelopen jaren bereikt hebben", laat Dekkers weten. "Het park gaat een prachtige toekomst tegemoet, waar ik zeker nog deel van zal uitmaken. Tegelijkertijd heb ik ontzettend veel zin om aan de slag te gaan voor Tropical Islands. Ik vind het een enorme eer dat ik hiervoor gevraagd ben."

Berlijn
Dekkers keert Slagharen niet helemaal de rug toe. Hij blijft het park in de gaten houden, zowel ter plaatse als op afstand. Het is de bedoeling dat hij drie weken per maand in Berlijn verblijft en één week in Nederland. In Slagharen wordt de huidige operationeel directeur Wouter Pops gepromoveerd tot algemeen directeur, waarbij Dekkers naar eigen zeggen voor een vloeiende overdracht zal zorgen.

Meer Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Reacties