Disneyland Paris

Disneyland Paris geeft uitleg over sluiting Phantom Manor

15-01-2019, 18.35 uur | Reacties

Wat gebeurt er achter de schermen van spookhuis Phantom Manor in Disneyland Paris? Die vraag houdt veel Disney-fans bezig nu een grote onderhoudsbeurt een stuk langer duurt dan verwacht. Eigenlijk zou de iconische attractie afgelopen najaar weer opengaan. Inmiddels wordt gesproken over een heropening in de lente van 2019. Disneyland legt uit waar de vertraging vandaan komt.

Phantom Manor is al sinds januari vorig jaar gesloten. Tot nu toe wilde men niets kwijt over de reden van het uitstel. Nu wordt er wel iets losgelaten. "De attractie is nog niet open door een combinatie van verschillende factoren", luidt de uitleg. "Zo zijn veel technische onderdelen volledig vernieuwd. Het testen ervan duurt langer dan verwacht."


ZIE OOK: Disneyland Paris deelt exclusieve foto van opknapbeurt Phantom Manor

Over aanpassingen in de scènes is nog niets bekend. "We kunnen op dit moment nog geen inhoudelijke mededelingen doen over de precieze creatieve invulling. Dat bewaren we voor een later moment."

Asbest
Wat ook meespeelt, is dat er een kleine hoeveelheid asbest is aangetroffen in een gedeelte achter de schermen. "Dat was alleen toegankelijk voor bevoegde teamleden." De hoeveelheid viel binnen het wettelijke limiet. "Er zijn onmiddellijk tests uitgevoerd en die worden regelmatig herhaald. Er is geen enkel probleem waargenomen met de luchtkwaliteit."

In de jaren tachtig en negentig werd asbest veelvuldig gebruikt in gebouwen. Het inademen van losse asbestvezels in hoge concentraties kan schadelijk zijn. Daar was hier nooit sprake van, laat Disneyland Paris weten. "Toch hebben we besloten om de asbestdelen weg te halen, uit voorzorg. Dat willen zo secuur mogelijk doen, dus dat kost extra tijd."

Openingsdatum
De exacte openingsdatum van Phantom Manor is nog niet bekend. In de wandelgangen wordt gesproken over een datum in mei. "Dat kan ik niet bevestigen. Deze renovatie is heel complex, met veel veranderingen. We willen uitgebreid de tijd nemen om de geliefde attractie nieuw leven in te blazen. We houden jullie op de hoogte."

ZIE OOK: Spookhuis Phantom Manor in Disneyland Paris nog maanden dicht

Reacties