Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris geeft uitleg over sluiting Phantom Manor

15-01-2019, 18.35 uur

Wat gebeurt er achter de schermen van spookhuis Phantom Manor in Disneyland Paris? Die vraag houdt veel Disney-fans bezig nu een grote onderhoudsbeurt een stuk langer duurt dan verwacht. Eigenlijk zou de iconische attractie afgelopen najaar weer opengaan. Inmiddels wordt gesproken over een heropening in de lente van 2019. Disneyland legt uit waar de vertraging vandaan komt.

Phantom Manor is al sinds januari vorig jaar gesloten. Tot nu toe wilde men niets kwijt over de reden van het uitstel. Nu wordt er wel iets losgelaten. "De attractie is nog niet open door een combinatie van verschillende factoren", luidt de uitleg. "Zo zijn veel technische onderdelen volledig vernieuwd. Het testen ervan duurt langer dan verwacht."

Over aanpassingen in de scènes is nog niets bekend. "We kunnen op dit moment nog geen inhoudelijke mededelingen doen over de precieze creatieve invulling. Dat bewaren we voor een later moment."

Asbest
Wat ook meespeelt, is dat er een kleine hoeveelheid asbest is aangetroffen in een gedeelte achter de schermen. "Dat was alleen toegankelijk voor bevoegde teamleden." De hoeveelheid viel binnen het wettelijke limiet. "Er zijn onmiddellijk tests uitgevoerd en die worden regelmatig herhaald. Er is geen enkel probleem waargenomen met de luchtkwaliteit."

In de jaren tachtig en negentig werd asbest veelvuldig gebruikt in gebouwen. Het inademen van losse asbestvezels in hoge concentraties kan schadelijk zijn. Daar was hier nooit sprake van, laat Disneyland Paris weten. "Toch hebben we besloten om de asbestdelen weg te halen, uit voorzorg. Dat willen zo secuur mogelijk doen, dus dat kost extra tijd."

Openingsdatum
De exacte openingsdatum van Phantom Manor is nog niet bekend. In de wandelgangen wordt gesproken over een datum in mei. "Dat kan ik niet bevestigen. Deze renovatie is heel complex, met veel veranderingen. We willen uitgebreid de tijd nemen om de geliefde attractie nieuw leven in te blazen. We houden jullie op de hoogte."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be