Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vraagt alle medewerkers om verklaring van goed gedrag

10-01-2019, 14.34 uur

De Efteling heeft een belangrijke maatregel genomen om medewerkers extra te kunnen controleren. Alle nieuwe en bestaande werknemers van het attractiepark moeten tegenwoordig een verklaring van goed gedrag kunnen tonen. Dat bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

Zo'n verklaring - officieel 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) - bevestigt dat iemand geen strafblad heeft. Op die manier voorkomt men dat Efteling-bezoekers geconfronteerd worden met personeelsleden die veroordeeld zijn voor strafbare feiten die invloed kunnen hebben op de werkzaamheden.

De maatregel is al een tijdje geleden ingevoerd, maar sinds kort wordt de eis expliciet vermeld bij vacatures. "Voor de veiligheid van de Efteling en onze gasten", staat in de tekst.

Visitekaartje
"We zijn de laatste tijd bezig om onszelf op een nieuwe manier te profileren als werkgever", legt de voorlichtster uit. "Het geldt voor iedereen. We doen dit omdat we zorgvuldig willen zijn met het in dienst nemen van nieuwe collega's." Het attractiepark heeft betrouwbaarheid naar eigen zeggen hoog in het vaandel staan. "Medewerkers en externe partijen die hier werkzaamheden verrichten, zijn immers hét visitekaartje voor ons gasten. Zij bepalen mede de reputatie van de Efteling."

De regel geldt sinds kort ook in DierenPark Amersfoort, naar aanleiding van een voorval met een giraffenverzorger. Die kon jarenlang ongestoord in het park werken terwijl hij was veroordeeld voor het bezit van kinderporno. De meeste andere pretparken en dierentuinen in Nederland zijn minder streng.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be