Wildlands Adventure Zoo Emmen

Bezuinigingen in Wildlands Emmen: groot deel entertainment geschrapt

07-01-2019, 15:54 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft ingrijpende bezuinigingen doorgevoerd op het gebied van entertainment. Een groot deel van de entertainmentacts in het Drentse dierenpark is vanaf vandaag verdwenen. Dat melden verschillende ingewijden aan Looopings.

Tot nu toe kwamen bezoekers van Wildlands dagelijks verschillende acteurs tegen, zoals het Afrikaanse typetje Edu Azizi in themagebied Serenga en onderzoeker Matti Charcot in Nortica. Verder werden er djembéspelers en steltlopers ingezet. Zij zijn allemaal uit het programma geschrapt. De acts werden verzorgd door entertainmentbedrijf Aniba.


ZIE OOK: Rampjaar voor Wildlands Emmen: 8 miljoen euro verlies ondanks nieuwe achtbaan

Ook de Avonturenshow van mascottes Neila en Babu - met vier acteurs - is niet meer te zien. Met de aanpassingen hoopt het noodlijdende park een hoop geld te besparen. Vorig jaar leed Wildlands zo'n 8 miljoen euro verlies.

Gesloten
"Het klopt dat er vanaf vandaag aanpassingen zijn op de entertainmentinzet in Wildlands", reageert een woordvoerster. "Deze maatregel is opgenomen in het nieuwe businessplan." Over bedragen doet het park geen uitspraken. Afgelopen najaar werd al gekozen voor een andere belangrijke bezuinigingsmaatregel: sindsdien is de helft van de dubbele familieachtbaan Tweestryd op rustige dagen gesloten.

Het karakter Jungle Jim in themawereld Jungola blijft vooralsnog wel bestaan. Ook de zeeleeuwenshow in het Norticatheater gaat door.ZIE OOK: Tweestryd wordt Eénstryd: Wildlands sluit helft van dubbele achtbaan

Reacties