Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Bezuinigingen in Wildlands Emmen: groot deel entertainment geschrapt

07-01-2019, 15.54 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft ingrijpende bezuinigingen doorgevoerd op het gebied van entertainment. Een groot deel van de entertainmentacts in het Drentse dierenpark is vanaf vandaag verdwenen. Dat melden verschillende ingewijden aan Looopings.

Tot nu toe kwamen bezoekers van Wildlands dagelijks verschillende acteurs tegen, zoals het Afrikaanse typetje Edu Azizi in themagebied Serenga en onderzoeker Matti Charcot in Nortica. Verder werden er djembéspelers en steltlopers ingezet. Zij zijn allemaal uit het programma geschrapt. De acts werden verzorgd door entertainmentbedrijf Aniba.

Ook de Avonturenshow van mascottes Neila en Babu - met vier acteurs - is niet meer te zien. Met de aanpassingen hoopt het noodlijdende park een hoop geld te besparen. Vorig jaar leed Wildlands zo'n 8 miljoen euro verlies.

Gesloten
"Het klopt dat er vanaf vandaag aanpassingen zijn op de entertainmentinzet in Wildlands", reageert een woordvoerster. "Deze maatregel is opgenomen in het nieuwe businessplan." Over bedragen doet het park geen uitspraken. Afgelopen najaar werd al gekozen voor een andere belangrijke bezuinigingsmaatregel: sindsdien is de helft van de dubbele familieachtbaan Tweestryd op rustige dagen gesloten.

Het karakter Jungle Jim in themawereld Jungola blijft vooralsnog wel bestaan. Ook de zeeleeuwenshow in het Norticatheater gaat door.Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be