Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Pretpark in Denemarken vervangt twee klassieke achtbanen

07-01-2019, 13.03 uur

Twee oude achtbanen in een Deens pretpark worden dit jaar vervangen. Attractiepark Tivoli Gardens in Kopenhagen breekt de powered coaster Odinexpressen en de kinderachtbaan Karavanen af. Er komen twee nieuwe achtbanen voor in de plaats.

In 34 jaar tijd maakte de driehonderd meter lange achtbaan Odinexpressen, gebouwd door de Duitse firma Mack Rides, bijna dertig miljoen ritjes. De topsnelheid bedroeg 60 kilometer per uur. Hetzelfde bedrijf levert de vervanger Mælkevejen ('Melkweg'), die hoger en stiller wordt. In het kerstseizoen van 2019 vindt de opening plaats. Er komt ook een nieuw stationsgebouw.

Achtbaan Karavanen ging in 1999 open. De bescheiden attractie in oosterse stijl was zestig meter lang en iets meer dan drie meter hoog. Bij de start van het zomerseizoen in april staat er een nieuwe, langere kinderachtbaan op die plek, met dezelfde naam.

Spectaculairder
Verder investeert het park onder meer in nieuwe, moderne botsauto's en een waterspeelplaats. De bestaande attractie Fatamorgana - een 45 meter hoge toren met draaiende gondels - wordt iets spectaculairder dankzij de toevoeging van kantelende bankjes.

Vanwege de beperkte ruimte breekt Tivoli Gardens regelmatig attracties af. Vorig jaar moest de break dance-attractie Snurretoppen het veld ruimen.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be