Escape room

'Ruim 70 procent Poolse escape rooms voldoet niet aan eisen'

06-01-2019, 14.06 uur | Reacties

Ruim 70 procent van de escape rooms in Polen voldoet niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Dat blijkt volgens de Poolse brandweer uit een onderzoek bij 178 escape rooms in het land. Aanleiding is een brand in een kamer waarbij vrijdag vijf meisjes om het leven kwamen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 129 van de 178 gecontroleerde locaties niet veilig genoeg waren. Dertien kamers moesten zelfs meteen gesloten worden. De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft aangekondigd dat er een onderzoek wordt ingesteld naar alle 1100 escape rooms in het land. Burgers worden opgeroepen om aangetroffen misstanden te melden bij de autoriteiten.


ZIE OOK: Vijf meisjes dood door brand in escape room

De ruimte waar de tieners vrijdag stierven, voldeed ook niet aan de gezondheids- en veiligheidsnormen. Zo was de kamer veel te klein. Bovendien stonden er verwarmingsinstallaties naast brandbare materialen en voldeed de elektrische bedrading niet aan de eisen.

De slachtoffers kwamen om het leven door koolmonoxidevergiftiging. Een 25-jarige man liep brandwonden op. De eigenaar van de escape room is inmiddels gearresteerd.

ZIE OOK: Politie boos over reclamestunt van escape room

Reacties