Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Video: medewerkster Phantasialand aan het gamen in controleruimte achtbaan

05-01-2019, 16.24 uur

Niet alle medewerkers van Phantasialand zijn altijd gefocust op hun werk. Op een kort filmpje is te zien hoe een personeelslid in de controlekamer van de achtbaan Raik een spelletje speelt op haar telefoon, terwijl de attractie in bedrijf is.

De onoplettende medewerkster, die alleen in de ruimte zit, heeft een bedieningspaneel en beelden van verschillende beveiligingscamera's voor zich. Het is de bedoeling dat ze die scherp in de gaten houdt, voor het geval er technische problemen optreden of er zich een calamiteit voordoet.

De vrouw heeft echter alleen oog voor haar smartphone. Aan haar bewegingen te zien, speelt ze een vlieg- of een racespelletje. De beelden werden vrijdag gemaakt. Phantasialand heeft nog niet op de video gereageerd. Woordvoerders van het Duitse pretpark reageren uit principe niet op vragen van de redactie van Looopings.

Boomerang coaster Raik opende in 2016. De achtbaan, die zowel voor- als achteruit gaat, is 25 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 62 kilometer per uur.



Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be