Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Phantasialand

Video: medewerkster Phantasialand aan het gamen in controleruimte achtbaan

05-01-2019, 16:24 uur | Reacties

Niet alle medewerkers van Phantasialand zijn altijd gefocust op hun werk. Op een kort filmpje is te zien hoe een personeelslid in de controlekamer van de achtbaan Raik een spelletje speelt op haar telefoon, terwijl de attractie in bedrijf is.

De onoplettende medewerkster, die alleen in de ruimte zit, heeft een bedieningspaneel en beelden van verschillende beveiligingscamera's voor zich. Het is de bedoeling dat ze die scherp in de gaten houdt, voor het geval er technische problemen optreden of er zich een calamiteit voordoet.


ZIE OOK: Phantasialand pronkt met niet-bestaand achtbaanrecord

De vrouw heeft echter alleen oog voor haar smartphone. Aan haar bewegingen te zien, speelt ze een vlieg- of een racespelletje. De beelden werden vrijdag gemaakt. Phantasialand heeft nog niet op de video gereageerd. Woordvoerders van het Duitse pretpark reageren uit principe niet op vragen van de redactie van Looopings.

Boomerang coaster Raik opende in 2016. De achtbaan, die zowel voor- als achteruit gaat, is 25 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 62 kilometer per uur.ZIE OOK: Medewerker Phantasialand klaagt: 'We worden uitgebuit'

Reacties