Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Weer gezin uitgestapt bij jachtluipaarden in Beekse Bergen

04-01-2019, 12.04 uur

Opnieuw heeft een gezin een gevaarlijke actie uitgehaald bij de jachtluipaarden in Safaripark Beekse Bergen. Tijdens een autosafari stapten deze week wederom enkele personen uit hun wagen in het cheetaverblijf van het Brabantse dierenpark. In mei vorig jaar deed een Frans gezin hetzelfde. Dat leidde tot veel ophef en internationale media-aandacht.

Bezoekers in een safaribus waren donderdagmiddag getuige van het incident. Een medewerkster van het park greep snel in. Het personeelslid begon te roepen naar het gezelschap, waarna de gasten snel weer in hun auto stapten. Volgens een woordvoerder duurde het voorval minder dan een minuut.

De auto had een Duits kenteken. Na afloop zijn de onvoorzichtige bezoekers niet meer aangesproken op de bizarre actie. "Er was geen opzet in het spel", zegt een woordvoerder. "Deze mensen wisten 100 procent zeker niet dat de jachtluipaarden loslopen." Vooralsnog zijn er geen videobeelden opgedoken van de gebeurtenis.

Safaripark Beekse Bergen gaat - net als vorig jaar - geen extra maatregelen nemen. De parkregels zouden al duidelijk genoeg worden aangegeven op waarschuwingsborden en in folders in verschillende talen. "We hebben een miljoen bezoekers per jaar. Dit is een uitzonderlijk geval."

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be