Beekse Bergen

Weer gezin uitgestapt bij jachtluipaarden in Beekse Bergen

04-01-2019, 12:04 uur | Reacties

Opnieuw heeft een gezin een gevaarlijke actie uitgehaald bij de jachtluipaarden in Safaripark Beekse Bergen. Tijdens een autosafari stapten deze week wederom enkele personen uit hun wagen in het cheetaverblijf van het Brabantse dierenpark. In mei vorig jaar deed een Frans gezin hetzelfde. Dat leidde tot veel ophef en internationale media-aandacht.

Bezoekers in een safaribus waren donderdagmiddag getuige van het incident. Een medewerkster van het park greep snel in. Het personeelslid begon te roepen naar het gezelschap, waarna de gasten snel weer in hun auto stapten. Volgens een woordvoerder duurde het voorval minder dan een minuut.


ZIE OOK: Levensgevaarlijk: Frans gezin stapt uit bij cheeta's in Beekse Bergen

De auto had een Duits kenteken. Na afloop zijn de onvoorzichtige bezoekers niet meer aangesproken op de bizarre actie. "Er was geen opzet in het spel", zegt een woordvoerder. "Deze mensen wisten 100 procent zeker niet dat de jachtluipaarden loslopen." Vooralsnog zijn er geen videobeelden opgedoken van de gebeurtenis.

Safaripark Beekse Bergen gaat - net als vorig jaar - geen extra maatregelen nemen. De parkregels zouden al duidelijk genoeg worden aangegeven op waarschuwingsborden en in folders in verschillende talen. "We hebben een miljoen bezoekers per jaar. Dit is een uitzonderlijk geval."

ZIE OOK: Beekse Bergen is wereldnieuws door cheetafilmpje: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

Reacties