Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini Efteling

Efteling-directeuren op bezoek bij creatieve fans

03-01-2019, 18.09 uur

Een groep creatieve Efteling-liefhebbers heeft hoog bezoek gehad. Twee directieleden van de Efteling gingen vandaag langs in de Brabantse plaats Nieuwkuijk, waar fans delen van het attractiepark in het klein hebben nagemaakt.

In de zogenoemde Mini Efteling - grotendeels gebouwd op een zolder - zijn onder meer miniatuurreplica's te vinden van Carnaval Festival en het Spookslot. Er is ook een tuin met verschillende herkenbare gebouwtjes en sprookjesfiguren, waaronder Langnek en Holle Bolle Gijs.

Commercieel en creatief directeur Koen Sanders en parkdirecteur Coen Bertens namen vandaag een kijkje. De Efteling-directieleden waren onder de indruk van de creaties, vertelt Sander de Vaan van de Mini Efteling aan Looopings. "Ze waren twintig jaar geleden voor het laatst geweest, dus er is een hoop veranderd", zegt hij. "Ze schrokken er bijna van hoe professioneel het was geworden, in positieve zin."

Toestemming
De Mini Efteling bestaat al sinds 1985. Destijds gaf de toenmalige directie toestemming om de naam te mogen gebruiken. Hoe zit dat nu? De Vaan: "Daar hebben we het natuurlijk ook over gehad. Ze stonden er eigenlijk heel positief tegenover. De huidige directie ziet de Mini Efteling niet als een commercieel concept, maar als een plek om je creativiteit te uiten. Eigenlijk is het een leerschool voor fans die later misschien wel bij de Efteling terechtkomen."

Een hoop pretparkmedewerkers zijn de afgelopen decennia via de Mini Efteling de recreatiewereld in gestroomd. Het bekendste voorbeeld is Michel den Dulk, die na zijn werk voor het miniparkje onder meer het Anton Pieckplein en Het Meisje met de Zwavelstokjes ontwierp voor de Efteling. Inmiddels werkt hij voor Walt Disney Imagineering in Amerika.

Algemeen Efteling-directeur Fons Jurgens is ook geen onbekende van de Mini Efteling. Hij hield daar ooit zijn vrijgezellenfeest.Meer Mini Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be