Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Fabrikant van verbannen Efteling-snack blij met fans: 'Heel lief'

03-01-2019, 13.28 uurBeeld: @LeroyMijns

De fabrikant van een verdwenen Efteling-snack is blij met alle steunbetuigingen van fans. De Efteling heeft besloten om de bekende aardappelsnack 'Eigenheymer' voortaan te laten leveren door de firma Spirello in plaats van Chiptwister. Verse aardappels hebben plaatsgemaakt voor een kant-en-klare diepvriesvariant, tot groot verdriet van vaste bezoekers.

Op social media wordt steen en been geklaagd over de wijziging. "We hadden nooit verwacht dat dit zo veel zou losmaken", vertelt Chiptwister-directrice Sylvia Fritscheck aan Looopings. "We lazen zelfs dat iemand van plan was om een protestmars te organiseren. Zulke reacties zijn echt hartverwarmend en ontroerend. En we begrijpen het ook. We staan achter ons concept. Verse producten zijn altijd een stuk lekkerder dan iets uit de diepvries. Bovendien is het relatief gezonder."

Ondanks de nieuwe leverancier blijft de Efteling de oude term Eigenheymer hanteren. Chiptwister-directrice Fritscheck: "Een bekend product heeft nu plotseling een andere smaak. Dat is natuurlijk ook verwarrend en vervelend voor vaste Efteling-gasten."

Wachtrijen
Maar waarom heeft het attractiepark ervoor gekozen om de populaire snack te schrappen? "Voor zover wij weten gaat het puur om een proef om ervoor te zorgen dat de wachtrijen bij de locaties minder lang worden." De bereidingstijd van Spirello is korter.

Maar de rijen verkorten kan ook op andere manieren, weet Fritscheck. "We zouden bijvoorbeeld grotere ovens kunnen leveren, waar meer Chiptwisters tegelijk in kunnen. En er zou zelfs een extra verkooppunt kunnen komen om meer capaciteit te creëren." Op dit moment telt de Efteling drie verschillende Eigenheymer-kramen: in de parkdelen Marerijk, Ruigrijk en Anderrijk. "We zouden dolgraag weer met de Efteling samenwerken."

Proeven
Wie een echte Chiptwister wil proeven, kan nog terecht in Walibi Holland, Duinrell, Avonturenpark Hellendoorn en Diergaarde Blijdorp. De impopulaire diepvriesversie van Spirello wordt onder meer verkocht in Toverland, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Safaripark Beekse Bergen en Attractiepark Slagharen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be