Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Financier dreigt Wildlands Emmen te laten vallen

03-01-2019, 12.00 uur

Een financier van Wildlands Adventure Zoo Emmen dreigt het park de rug toe te keren. Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) leende tientallen miljoenen euro's voor de bouw van de dierentuin. Maar omdat Wildlands al enkele jaren verlies lijdt, is het nog maar de vraag of dat geld ooit terugkomt.

Het waterbedrijf heeft een extern advieskantoor onderzoek laten doen naar een mogelijke afbouw van de relatie met Wildlands, bevestigt een woordvoerster aan het Dagblad van het Noorden. Dat kan verregaande financiële gevolgen hebben voor het park. De conclusie van het adviesrapport blijft vooralsnog geheim.

Naast WMD leenden ook de gemeente Emmen, bouwbedrijf VolkerWessels en de Rabobank geld aan het park. Inmiddels is onderling afgesproken dat Wildlands voorlopig niet hoeft te voldoen aan de financiële verplichtingen. Tot 1 mei wordt er in ieder geval geen aflossing en rente betaald aan de vier partijen.

WMD en Wildlands werken nu nog op meerdere vlakken met elkaar samen. Zo wordt er in het gebied water gewonnen en bouwde het bedrijf een waterfabriek voor het dierenpark, waarmee het water uit Wildlands wordt gerecycled. Verder legde WMD een energienetwerk aan voor het park.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be