Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Financier dreigt Wildlands Emmen te laten vallen

03-01-2019, 12:00 uur | Reacties

Een financier van Wildlands Adventure Zoo Emmen dreigt het park de rug toe te keren. Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) leende tientallen miljoenen euro's voor de bouw van de dierentuin. Maar omdat Wildlands al enkele jaren verlies lijdt, is het nog maar de vraag of dat geld ooit terugkomt.

Het waterbedrijf heeft een extern advieskantoor onderzoek laten doen naar een mogelijke afbouw van de relatie met Wildlands, bevestigt een woordvoerster aan het Dagblad van het Noorden. Dat kan verregaande financiële gevolgen hebben voor het park. De conclusie van het adviesrapport blijft vooralsnog geheim.

ZIE OOK: Wildlands Emmen vraagt financiers om uitstel van betaling

Naast WMD leenden ook de gemeente Emmen, bouwbedrijf VolkerWessels en de Rabobank geld aan het park. Inmiddels is onderling afgesproken dat Wildlands voorlopig niet hoeft te voldoen aan de financiële verplichtingen. Tot 1 mei wordt er in ieder geval geen aflossing en rente betaald aan de vier partijen.

WMD en Wildlands werken nu nog op meerdere vlakken met elkaar samen. Zo wordt er in het gebied water gewonnen en bouwde het bedrijf een waterfabriek voor het dierenpark, waarmee het water uit Wildlands wordt gerecycled. Verder legde WMD een energienetwerk aan voor het park.

ZIE OOK: Wildlands Emmen vroeg de Efteling om advies

Reacties
Bijdrage